Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start tilbake til Tippeligaen

Sikret opprykket hjemme mot Sandefjord.

(Dagbladet): Start - Sandefjord 1-0.

Starts opphold på nest øverste nivå ble av den kortvarige sorten. Sørlendingene sier nemlig farvel til Adeccoligaen etter bare én sesong, og blir igjen å finne i norsk fotballs ypperste selskap i 2013.

Opprykket har i praksis lenge vært klart, men med 1-0 seier hjemme mot tabelltoer Sandefjord, ble også all syltynn teori ryddet til side.

Avgjørelsen falt allerede etter 18 minutter da Espen Hoff og Matthías Vilhjalmsson kombinerte nydelig innenfor 16-meteren før førstnevnte lurte unna to Sandefjord-forsvarere og klemte ballen under Iven Austbø og i mål.

- Det var dette jeg drømte om hele tida da jeg var skadet i tre måneder i sommer, så det var veldig deilig, sier matchvinneren til TV 2 Zebra om scoringen som sikret opprykket.

- Knalltøft Start har vært heislaget framfor noen i norsk toppfotball siden de rykket opp til Tippeligaen via kvalik mot Strømsgodset i 1999. Siden den gang har det blitt fire nedrykk og fire opprykk.

Nå håper trener Mons Ivar Mjelde å etablere laget på øverste nivå igjen.

- Heldigvis har jeg ikke vært med på alt dette. Da hadde jeg blitt svimmel. Min jobb er å stabilisere oss i toppen. Vi har hatt et godt år, og vi skal få et enda bedre år neste år, sier Mjelde til TV 2 Zebra.

- Men det har vært et knalltøft år. Det har vært mye økonomi og spillere som kommer og går. Jeg er veldig stolt av denne gjengen. Det er ikke så enkelt bare å gjøre det, men vi har gjort det. Jeg er veldig tilfreds, og kjempestor ære til guttene, fortsetter Start-sjefen.

Endelig feiring Det var mye lettelse på Sør Arena søndag ettermiddag. Hele Kristiansand hadde ikke bare forventet et opprykk, men også forlangt det.

Start-spillerne har også levert varene, og dermed kan champagnen sprettes allerede med tre serierunder igjen å spille.

- Vi fikk en enorm nedtur i fjor, men vi har jobbet steinhardt for å komme i denne posisjonen. Nå kan vi endelig feire, før vi må fortsette jobben vi har begynt på, men det ser jævlig bra ut, sier Hoff.

Sandefjord ligger fortsatt på direkte opprykksplass etter nederlaget i Kristiansand, men Sarpsborg 08 lurer i kulissene bare poenget bak, og med to kamper til gode på vestfoldingene. Østfoldingene møter Alta på hjemmebane seinere i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media