Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start tilbyr Molde omkamp

Start tilbyr Molde omkamp om retten til å spille semifinale mot Viking. Det ble klart etter et ekstraordinært styremøte i Kristiansand i kveld. Molde mener tilbudet er umulig å forholde seg til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi forholder oss kun til Norges Fotballforbund i saken, og kommer til å sende anken som planlagt i løpet av torsdagen, sier sportslig leder Olav Boksasp i Molde til NTB.

- Ingen av partene kan leve med at en omkamp blir enden på denne saken. En slik avgjørelse er rett og slett umulig å forholde seg til. Da kan vi risikere å få en rekke lignende saker i framtiden, mener Boksasp.

Start tapte kvartfinalen mot Molde, men protesterte på kamputfallet etter at Moldes Martin Andresen, som spilte de siste ti minuttene, ikke stod oppført på dommerkortet. Protesten ble tatt til følge og gav Start semifinaleplassen mot Viking.

Avgjørelsen har opprørt fotball-Norge. Også sterke krefter i Start har reagert på protesten. Nå har altså Start-styret åpnet for muligheten til å avgjøre det hele gjennom en omkamp, skriver Fedrelandsvennen.

- IK Start mener av prinsipp at kamper skal avgjøres på banen, og ikke på skrivebordet. Det skjer ut i fra ønsket om fair play. Vi oppfatter dommen som urimelig for de enkelte klubber og for fotball-Norge generelt, sier Start-styret.

Finale til søndag?

- Vi avventer nærmere instruks fra Norges fotballforbund om når og hvordan kampen skal spilles. Vi anmoder NFF å behandle saken på en best mulig måte, sier daglig leder i Start Toppfotball ASA, Per Emil Wikøren.

Både Molde og Norges fotballforbund er informert om avgjørelsen. NFF har imidlertid allerede antydet at det vil bli vanskelig å finne tid til en omkamp.

Semifinalen skal etter planen spilles i Stavanger søndag om halvannen uke.

(Dagbladet.no)