Start ute av cupen etter 13-14 på straffer

Målorgie da Løv-Ham gikk videre.

UTE: Start og Cristian Bolanos skuslet bort en tomålsledelse, og tapte straffemaraton mot Løv-Ham i cupen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
UTE: Start og Cristian Bolanos skuslet bort en tomålsledelse, og tapte straffemaraton mot Løv-Ham i cupen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Start - Løv-Ham 2-2, 15-16 e. str.

Start er ute av cupen etter et straffemaraton av de sjeldne hjemme mot Løv-Ham i tredjerundekampen i kveld.

30 straffer måtte til for å skille de to lagene etter 120 minutter med fotball, og til slutt ble Jesper Mathisen den uunngåelige syndebukken da han bommet på sin andre i straffesparkkonkurransen.

- En måtte jo bomme, men det hadde ikke trengt å være meg. Det er kjedelig og trist å skuffe lagkamerater og supportere på denne måten, sier Jesper Mathisen til Dagbladet.

Han scoret enkelt på den første straffa. Men da han skulle i ilden fra 11-metersmerket for andre gang hadde han ingen god følelse.

Skuddet gikk langt til side for LøvHam-keeper Kim Deinoff. Da 16-åringen Fredrik Haugen så scoret for bortelaget var cupbomben et faktum.

- Jeg så etter et hull i bakken, men det var ikke der, så da er det bare å face nedturen. Forhåpentligvis kommer jeg styrket ut av dette, sier Mathisen.

Ironisk nok kunne Cristian Bolaños gitt Start seieren på overtid av ordinær tid - men han bommet fra ellevemeteren da hjemmelaget ble tildelt en billig straffe i sluttsekundene.

To mål på fire minutter
Hjemmelaget ledet lenge komfortabelt 2-0 etter scoringer av Espen Børufsen og Mads Stokkelien før pause, men fire minutter med uoppmerksomt forsvarsspill slapp adeccolaget tilbake i kampen.

Med mål det 65. og 68. minutt utliknet Løv-Ham, først ved et selvmål av Jesper Mathisen, deretter Kim Rune Hellesund. Og etter målløse ekstraomganger gikk det til straffespark på Sør Arena.

Og for en straffesparkkonkurranse vi fikk.

Skjøt to straffer hver
13 ganger scoret Start i det nervepirrende dramaet, 14 ganger scoret gjestene fra Vestlandet.

Flere av spillerne fikk to muligheter fra straffemerket, før Jesper Mathisen til slutt fikk sjansen til å gjøre opp for selvmålet ved å sette sin andre straffe for dagen.

Men Mathisen skjøt altså ballen utenfor, og Fredrik Haugen kunne sende Løv-Ham til himmels.

- En måtte bomme og til slutt ble det Jesper. Det må han bare face, sier Starts sportslige leder Svein Mathisen til Dagbladet.

- Nå er dette historie, og den kan vi ikke endre. Dessverre betyr det at vi igjen er tidlig ute av cupen. Der har vi ikke hatt for vane å være gode. Nå er det bare å knalle til på trening i morgen og få skuffelsen ut av beina, sier Mathisen.

Start er dermed det femte tippeligalaget til å ryke ut av årets NM i fotball.