Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Start vant første kamp uten Mark Dempsey

Start vant for første gang siden sesongåpningen

Start gikk aggressivt ut og fikk kjapt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp etter Mark Dempsey-sparkingen.

MATCHVINNER: Espen Børufsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
MATCHVINNER: Espen Børufsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Det var tydelig et helt annet energinivå hos Start-spillerne mandag. Etter fire strake tap og sparking av trener Dempsey ville de vise eget publikum at de kan bedre. Seieren var sørlendingenes første siden serieåpningen.

Kampen var ikke mer en sju minutter gammel da Børufsen hamret til og fikk nettsus. Keeperspillet til Ricardo var ikke imponerende, men det brydde Start-veteranen seg svært lite om.

- Dette var utrolig deilig. Vi fortjente en seier i dag, for dette jobbet vi hardt for. Det er brutalt å si, men vi hadde mange dårlige kamper på rad. I tillegg har det vært litt turbulens i klubben. Vi visste at denne kampen var ekstremt viktig, sa Børufsen til NTB.

Glød

Det kunne fort stått 2–0 etter et kvarters spill. Kasper Skaanes bredsidet mot lengste hjørne, men ballen gikk utenfor. Like etter kom Kristján Flóki Finnbogason i god skuddposisjon, men forsøket fra rundt 16 meter gikk rett på keeper.

Start dominerte kampen og spilte med glød i åpningen, men vertene klarte ikke holde trykket oppe hele veien. Bodø/Glimt tok etter hvert mer initiativ, og de viste seg spesielt farlig på dødballer. Gjestene var ikke langt unna en utligning da de fikk to cornerne etter hverandre på tampen av førsteomgangen.

- Vi er ikke påskrudde fra start. Vi henger ikke sammen. Hvis vi klarer å samle oss, kan vi snu dette. Vi må komme oss ut på kanten og få innlegg inn i boks, sa Glimt-kaptein Martin Bjørnbak til Eurosport i pausen.

Etterlengtet

Etter sidebytte hadde Glimt det meste av banespillet, men bortelaget klarte aldri å overliste Jonas Deumeland i Start-buret. Vertene kjempet innbitt for den viktige seieren, og til slutt kunne de juble for sin første trepoenger siden 11. mars. Da ble Tromsø slått 4–1.

Mandagens scoring var også Starts første etter fire målløse seriekamper.

Med seieren tok laget seg opp i sju poeng. Det skiller to poeng opp til Bodø/Glimt på kvalifiseringsplassen. Sandefjord ligger helt sist med sine fem poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media