Like langt: Starts Espen Børufsen (t.v.) i duell med Petter Strand i eliteseriekampen mellom Molde og Start på Aker Stadion. Kampen endte 2-2  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixS
Like langt: Starts Espen Børufsen (t.v.) i duell med Petter Strand i eliteseriekampen mellom Molde og Start på Aker Stadion. Kampen endte 2-2  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixSVis mer

Start var nære sensasjon, men så skjedde det som «måtte» skje

Start var nære å ryste Molde. 

  • Molde - Start 2-2 (1-1)


(Dagbladet): Før dagens kamp mot Ole Gunnar Solskjærs Molde, hadde ikke Start vunnet i Tippeligaen siden 4.juli 2015.

Mange sørlendinger måtte nok gni seg en ekstra gang i øya da den statistikken lenge så ut til å ryke borte mot Molde.

Espen Børufsen utnyttet et gavmildt Molde-forsvar da han løp fri i bakrom og satte inn 0-1 tidlig i oppgjøret, før Sander Svendsen utlignet midtveis i den første omgangen.

I ledelsen

Etter utligningen var det Molde som var det ledende laget, og etter hvilen var det flere perioder med enveiskjøring mot Håkon Opdal i Start-buret.

Men så skjedde det som tente alle med Start-hjerte: Gultrøyene fikk en kontring og Gudmundur Kristjansson avsluttet overgangen med en iskald lobb over Horvath.

Plutselig var oddsbomba i anmarsj.

Reddet ett poeng: Joona Toivio klinker inn 2-2 Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Reddet ett poeng: Joona Toivio klinker inn 2-2 Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Slo tilbake

Men etter å ha ristet av seg skuffelsen, startet Molde presset igjen. Belønningen fikk de etter 72 minutter. Blåtrøyene hadde fått et frispark fra 18 meter, og Joona Toivio banket ballen over muren og i mål.

En lekker frisparkperle.

Dermed reddet Molde ett poeng, mens Start tar med seg et livsviktig poeng hjem til Sørlandet.

Publikum svarte med pipekonsert på hjemmelaget.

- 2-2 er ikke det vi ønsker. Vi får en dårlig start, og presser på for utligning. Det «butter» på i begge ender for begge lag. Det er noen steg i riktig retning i andre omgang, men vi hadde håpet på mer i dag, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter oppgjøret.

Heller ikke Start-trener Steinar Pedersen var fornøyd. Til TV 2 sier han:

- Det er både surt at vi ikke vinner og godt å få ett poeng. Det var nok en artig kamp å se fordi sjanser begge veien. Skuffet over å ikke få seieren. Måten gutta gjennomfører kampen i dag er jeg strålende fornøyd med. Typisk at de scoret 2-2.