Start ydmyket AaFK foran egne fans

Jan Jönssons menn står fortsatt uten seier.

Aalesund - Start 1-2 (0-1)
ÅLESUND (Dagbladet): Med to poeng på tre kamper trengte AaFK virkelig en seier i hjemmemøtet med Start.

Etter fire minutter fant Jo Nymo Matland forsvarskollega Daniel Arnefjord med et innlegg. Men AaFKs målfarlige midtstopper klarte ikke å gi hjemmelaget en drømmestart.

- Vi er litt heldige innledningsvis, men det er lov. Utover i kampen er det vi som styrer, forteller Start-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

Manglet gnisten Mens AaFK gikk i strupen på Rosenborg i forrige hjemmekamp, var den avslappende og kjærlige påskestemningen dominerende i solskinnet mot Start.

Sjanser var det lite av, men etter 19 minutter kom Akeem Latifu i perfekt innleggsposisjon. Men nigerianerens innsvinger ble headet like utenfor av Peter Orry Larsen.

Michael Barrantes var på ingen måte like toneangivende mot sørlendingene som han var mot RBK, men midtveis i 1. omgang kom midtbaneeleganten omsider fri i sitt elskede mellomrom.

Costarikanerens stikker til Leke James var både smart og presis, men fra skrått hold klarte ikke AaFK-spissen å overliste Håkon Opdal.

Tripic fikk hjelp fra Tollås Start hadde intet å by på offensivt før Zlatko Tripic testet skuddfoten etter 38 minutter.

Kantspilleren fikk godt treff fra kanten av 16-meteren, og med litt hjelp fra Jonatan Tollås Nation gikk ballen i en bue over en utspilt Sten Grytebust.

- Når vi ikke får uttelling på våre sjanser, og de scorer gjennom en retningsforandring, så er det veldig tungt. Det gjør noe med selvtillitten, innrømmer AaFK-trener Jan Jönsson.

Tripic' avslutningteknikk minnet mye om lagkamerat Espen Hoffs måte å curle sin skudd på, noe Hoff har hatt stor suksess med på Color Line Stadion ved tidligere anledninger.

- Vi visste at AaFK hadde hatt en tøff start på en sesongen, og at de har mistet Abderrazzaq Hamed-Allah. Det gjorde at vi hadde troen på seier, forteller Tripic.

Supereffektive Start Start gikk til pause med en ufortjent ledelse. I minuttene etter hvilen vedvarte kampbildet hvor AaFK styrte showet. Men hverken Leke James eller Demar Phillips klarte å styre Matlands innlegg i nota.

I stedet viste gjestene fart, presisjon og effektivitet. En glimrende Start-kontring kulminerte i at innbytter Ernet Asante ble spilt fri.

Hurtigtoget fra Ghana har herjet med AaFK tidligere, og var iskald alene med Grytebust. Dermed ledet Start 2-0 i Ålesund.

- I 2. omgang er det helt annet Start-lag på banen. Vi spiller fin fotball og skaper store muligheter, sier Mjelde.

Jönsson kastet inn Aarøy Med sin skadeutsatte tropp hadde ikke Jan Jönsson veldig mange jokere å dra frem fra benken. Men Tor Hogne Aarøy er en - bokstavelig talt - stor joker og ble kastet innpå i et håp om å forandre kampbildet.

Det så imidlertid ikke ut til å hjelpe nevneverdig. I ekte sørlandsvær ble Start-spillerne stadig varmere i trøya og var nærmere 3-0 enn det vertene var redusering.

Arnefjord sørget for nytt håp To minutter full tid fikk imidlertid AaFK sin etterlengtede scoring. Arnefjords målfarlighet på dødballer var dypt savnet i fjor.

Med svenskens sene redusering ble det noen spennende sluttminutter i Ålesund. Start klarte imidlertid å ri av stormen og kan dermed dra hjem til Kristiansand med tre sterke bortepoeng.

Triumfen var Starts aller første i en mandagskamp i Tippeligaen.

- Vi har fått en veldig god start på sesongen. Nå må vi bygge videre på dette. Jeg har kjempetro på dette Start-laget i år, sier Tripic.