FIKK BESØK AV PUTIN: Vladimir Putin tok turen innom sykesenga i Sotsji for å gi sin støtte til Maria Komissarova etter operasjonen. Nå er hun ute av sykehuset, men lam fra livet og ned. Foto: AFP / RIA-NOVOSTI/  MIKHAIL KLIMENTYEV / NTB Scanpix
FIKK BESØK AV PUTIN: Vladimir Putin tok turen innom sykesenga i Sotsji for å gi sin støtte til Maria Komissarova etter operasjonen. Nå er hun ute av sykehuset, men lam fra livet og ned. Foto: AFP / RIA-NOVOSTI/ MIKHAIL KLIMENTYEV / NTB ScanpixVis mer

Starter kronerulling for russisk OL-stjerne etter skrekkulykken

Maria er ute av sykesenga, men lam fra livet og ned.

(Dagbladet): Fristilsbakken i Sotsji var i overkant røff de første dagene av de olympiske lekene i februar. Den russiske fristilskjøreren Maria Komissarova var den det gikk hardest utover.

Maria pådro seg brudd i ryggen da hun falt på trening i bakken i Rosa Khutor, og gjennomgikk en seks og en halv time lang hasteoperasjon i OL-byen samme kveld.

Maratonoperasjonen var ikke nok for Maria, som siden ble flyttet til Tyskland for flere inngrep. Uten at førligheten i beina lot seg redde.

Nå har venner av Maria startet en kronerulling for å sikre framtida hennes. Bundet til rullestolen er OL-deltakeren gitt opp av legene, og selv om hun fortsatt har beholdt håpet om å stå på egne bein en gang, ønsker altså vennene å bidra til at hun skal få et best mulig liv i fortsettelsen.

Støttenettsida maria-komissarova.com har publisert det første bildet av Maria etter at hun ble skrevet ut av sykehuset.

I rullestolen, med en bukett med nesten førti roser i fanget, smiler hun tappert til fotografen. Det er det første bildet av henne utenfor sykehuset siden skrekkulykken i Sotsji.

- Men jeg er sterk, og vet at jeg en dag kan stå på beina selv, skrev Maria på sin Instagram-profil to dager etter avslutningsseremonien i Sotsji.

Veien dit starter nå.