MÅ STOPPE? Maria Sharapova er blant de mest høylytte tennisspillerne når det kommer til stønning under kampene. Nå kan hun bli tvunget til å moderere seg. Foto: Ronald Martinez / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
MÅ STOPPE? Maria Sharapova er blant de mest høylytte tennisspillerne når det kommer til stønning under kampene. Nå kan hun bli tvunget til å moderere seg. Foto: Ronald Martinez / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Starter lydtesting for å bli kvitt Sharapovas stønning

Fansen orker ikke mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At de beste tennisspillerne gir fra seg et voldsomt stønn når de server eller legger all kraft i et slag er ikke noe nytt.

Men nå har visstnok stønningen blitt så høylytt og hyppig at tennismyndighetene føler seg presset til å ta grep.

Ifølge USA Today har WTA (Women's Tennis Association) i det stille begynt lydtesting for å finne ut hvordan man skal kunne kvitte seg med stønningen.

Har startet testing Superstjernene Maria Sharapova, Serena Williams og Victoria Azarenka er blant de verste når det kommer til høylytt stønning.

- Vi har begynt med lydtesting i dette kvartalet av 2013, sier WTA-sjef Stacey Allaster til USA Today.

WTA har hentet inn et ikke navngitt firma, som vanligvis jobber med urban støy, til å bidra med innhenting av data, men det er ikke kjent hvordan stønningen skal måles eller hvordan resultatene skal presenteres.

WTA-touren har startet stønneprosjektet etter kritikk og negative tilbakemeldinger fra både spillere, media og fans.

Wozniacki-kritikk Før Wimbledon-turneringen i fjor avslørte tennissjefene at de jobbet med å utvikle et håndholdt «stønn-o-meter», som det er meningen at dommerne kan bruke under kampene.

Tidligere verdensener, danske Caroline Wozniacki, har flere ganger tidligere anklaget motspillere for å stønne høylytt med vilje, og har bedt tennisorganisasjonene ta grep. Nå får hun altså svar.

- Vi er helt klare på at vi skal bli kvitt overdreven stønning fra tennissporten, og vi tror det kommer til å skje i løpet av den neste generasjonen med spillere, sier WTA-sjef Allaster.

<strong>HØYLYTT:</strong> Superstjernen Serena Williams er også en av de mest høylytte tennisspillerne der ute. Foto: AFP / OZAN KOSE / NTB Scanpix
HØYLYTT: Superstjernen Serena Williams er også en av de mest høylytte tennisspillerne der ute. Foto: AFP / OZAN KOSE / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer