SPILLER I TRONDHEIM: Petter Northugs 6. divisjonslag Mosvik IL skal spille hjemmekampene sine på Byåsen i Trondheim denne sesongen. Det er ikke bare populært i Mosvik - to timers biltur unna. Her er Northug i kamp mot RBKs oldboyslag og Erik Hoftun i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SPILLER I TRONDHEIM: Petter Northugs 6. divisjonslag Mosvik IL skal spille hjemmekampene sine på Byåsen i Trondheim denne sesongen. Det er ikke bare populært i Mosvik - to timers biltur unna. Her er Northug i kamp mot RBKs oldboyslag og Erik Hoftun i 2010. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Starter protestlag etter Northug-flytting

- Et stort minus, sier Mosvik IL-leder.

(Dagbladet): Petter Northug skal også i år spille fotball for Mosvik IL i 6. divisjon.

Denne sesongen blir han blant annet lagkamerat med RBK-legenden Roar Strand. Også Christer Basma og Bent Skammelsrud har sagt ja til å spille kamper for laget fra Nord-Trøndelag.

Det spesielle med laget - utover de kjente navnene i stallen - er at de skal spille kampene sine på Dalgård på Byåsen i Trondheim. Det er to timers reisevei fra Mosvik til hjemmebanen.

Trener i Mosvik Beslutningen er ikke bare populær i hjembygda til Northug. Ikke engang treneren på laget synes det er ideelt.

- Personlig mener jeg vi burde ha spilt i Mosvik, men da ville vi ikke ha hatt nok spillere til et 11-er-lag, sier trener Vidar Berge til Adressa.no.

Berge kommer til å ha treninger i Mosvik med de av spillerne som holder til der.

- Vi kan jo ikke pendle til Trondheim for å trene, sier han.

Starter nytt lag Nå er det også tatt initiativ til å starte et nytt fotballag med base i Mosvik. Initiativtaker Carl Anders von Køppen sier det ikke er ment som en protest fra hans side, men at en del av spillerne som tidligere har spilt for Mosvik nok ser det som en protest.

- En del har en protestholdning. Mange synes det er veldig pussig at et lag som heter Mosvik spiller kampene sine i Trondheim, sier von Køppen til Adressa.no.

Foreløpig er det nye laget uten navn, og fristen for å melde på lag til seriespill er gått ut. Målet er å spille sjuerfotball.

Inntil videre venter de på våren for å komme i gang med treningene.

- Vi har jo ikke kunstgressbane i Mosvika, sier von Køppen.

- Liker det ikke Mads Arild Nervik er leder i Mosvik IL og kan bekrefte misnøyen med arenavalget i Trondheim.

- Jeg har ingen sterke meninger om dette, men med tanke på rekrutteringen til Mosvik-idretten er det et stort minus. Jeg liker ikke dette som leder av Mosvik IL, sier Nervik til Dagbladet.

Han forteller at 6. divisjonslaget stort sett drifter seg selv.

- Jeg synes det er dumt at de har tatt det valget, med tanke på lokale supportere som har støttet dem opp gjennom årene.

Han kjenner til von Køppens planer om et sjuerlag.

- Det er en del gutter som har spilt fotball i Mosvika fra de var gutter, og som har familie her. De ønsker et sjuerlag slik at de kan fortsette å spille fotball, sier Nervik.

Mosvik IL-lederen understerker at han er glad Petter Northug fortsatt trekker på seg den lokale trøya.

- Han er en viktig brikke, og jeg tror ikke profilerte spillere som Basma og Strand hadde stilt opp uten ham. Men det hadde vært enda bedre om de spilte sine kamper i Mosvika.