SETTER SNART STREK: Etter gårsdagens skuffelse i Parken går Lars Lagerbäck av som svensk landslagssjef. Men neppe før til neste år. Foto:  EPA/IMRE FOELDI
SETTER SNART STREK: Etter gårsdagens skuffelse i Parken går Lars Lagerbäck av som svensk landslagssjef. Men neppe før til neste år. Foto: EPA/IMRE FOELDIVis mer

Starter svenskene jakten på Hamrén?

Sveriges landslagssjef gir seg.

|||(Dagbladet.no): En rekke svenske kommentatorer krever i dag at Lars Lagerbäck gir seg som landslagstrener.

Nå får de viljen sin.

På en pressekonferanse klokka 14 i dag, dagen etter at VM-drømmen sannsynligvis gikk i vasken etter 0-1 mot Danmark, annonserte Lagerbäck at han slutter. Men ikke umiddelbart.

- Vi kommer til å slutte. Forhåpentligvis etter VM i Sør-Afrika. Vi har bestemt det nå. Men nå skal vi fokusere på Albania, sier han ifølge Aftonbladet.

Lagerbäck har sittet som som landslagssjef siden 2000. De fire første årene var jobben delt mellom han og Tommy Söderberg, de fem siste årene har han hatt ansvaret alene.

Nyheten om Lagerbäcks avgang utløser ingen landesorg i Sverige.

I dagens svenske aviser er kommentatorene krasse mot 61-åringen.

«Hans tid er ute. Det er over nå, Lars Lagerbäck. Det er på tide å gå nå, Lars Lagerbäck», skriver Expressen-kommentator Mats Olsson.

Begeistringen er neppe like stor i Trondheim. RBK-trener Erik Hamrén er blitt nevnt som en av de heteste kandidatene til å etterfølge Lagerbäck, og Jan Jönsson er også et navn på blokka i svenske medier.