Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Startet å sykle da hun var 25 - satte sterk verdensrekord i dag

- Det kunne ikke vært en mer perfekt dag.

VERDENSREKORDHOLDER: Evelyn Stevens satte ny rekord på baneløp. Foto:  Harry How/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VERDENSREKORDHOLDER: Evelyn Stevens satte ny rekord på baneløp. Foto: Harry How/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Amerikanske Evelyn Stevens satte i dag ny verdensrekord da hun syklet 47,980 kilometer på en time i velodromen, en bane som er spesialbygd for baneløp.

Det handler om å sykle lengst mulig på en time. Den tidligere rekorden for kvinner var på 46,882 kilometer, som australske Bridie O'Donnell bokførte 22. januar i år.

Stevens var også i nærheten av den legendariske noteringen til Jeannie Longo fra 1996. Hun syklet 48.149 meter på en time, men det med en sittestilling som ikke lenger er godkjent for rekorder. Derfor gjelder ikke det som verdensrekord, skriver NTB.

- Det kunne ikke vært en mer perfekt dag, sier Stevens ifølge Business Insider.

Mental jobbing Stevens sykler profesjonelt for sykkellaget Boels Dolmans, og konkurrerer i landeveissykling. Hun ble USA-mester i temporitt i 2009, 2010 og 2011.

Hun innrømmer at det var en tøff time på sykkelsetet i dag.

- Jeg jobbet mye med det mentale før dette. Det er ikke vanlig at du får muligheten til å sette ny verdensrekord. I begynnelsen forsøkte jeg bare å være rolig. Mot slutten tror folk så at jeg kjørte i s-formasjoner, sier Stevens.

32 år gamle Stevens jobbet som analytiker på Wall Street-børsen for snaut åtte år siden. Hun begynte ikke å sykle før hun var 25 år gammel.

Ble hekta Seint i 2007 besøkte hun et lokalt sykkelcross-løp i San Francisco da Stevens søster overtale henne til å bli med. Hun hadde knapt syklet i det hele tatt da hun tok utfordringen.

Hun lånte en sykkel og selve løpet gikk ikke så greit. Men til tross for knall og fall ble hun hektet med det samme. Hun har selv uttalt at det var «kjærlighet ved første blikk».

- Jeg tenkte «dette er kjempekult - dette er noe for meg», sier Stevens.

Nå har hun altså en verdensrekord i bagasjen.

Stevens håper nå på deltakelse i Rio-OL til sommeren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram