Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Startet hardkjør med å gå i brudd. Så kom de plutselig opp til feltet bakfra

– Kunne ikke gjøre annet enn å le av det.

"ANGREP": Adam Hansen og Tim Wellens angrep sammen og fikk en luke. Så gjemte de seg. Foto: Tim de Waele/Getty Images
"ANGREP": Adam Hansen og Tim Wellens angrep sammen og fikk en luke. Så gjemte de seg. Foto: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Sykkelsporten er så absolutt en tidvis monoton og langvarig idrett. Med lange etapper på over 200 kilometer kan rytterne bruke både fem og seks timer på sykkelsetet i løpet av en etappe. Om det var av kjedsomhet Tim Wellens og Adam Hansen kjørte på med sitt stunt på den 209 kilometer lange etappen mellom Praia a Mare og Montevergine di Mercogliano vites ikke, men rytterne i feltet fikk i hvert fall en god latter ut av det i etterkant.

Bruddet fikk gå tidlig på lørdagens åttende etappe, men så bestemte de to rytterne seg fra Lotto Fix All (navnet til Lotto Soudal under årets Giro d'Italia) for å angripe.

– Plutselig etter 25 kilometers kjøring angrep Adam Hansen og Tim Wellens ut av det blå, og startet med det et hardkjør fra Katusha i 30 kilometer, skriver BMC-rytter Nicolas Roche i sin blogg hos den irske avisen Independent.

Men selv om angrepet deres startet et hardkjør i feltet, var ikke de to Lotto-rytterne lenge foran feltet.

– Kun kort tid etter kom de to kravlende fram bak en hekk, etter at fronten på hovedfeltet hadde passert. Du får alltid noe nytt her. Selv det å gjemme seg blir brukt, skriver AG2R-rytter Nico Denz i en oppdatering på sin hjemmeside.

En annen som fikk med seg opptrinnet var Sunweb-syklisten Chad Haga.

– Jeg håper kameraene ikke gikk glipp av den feilfrie utførelsen av Wellens og Hansens "angrip-og-så-gjemme-seg"-manøver. Feltets kollektive hode må ha eksplodert da de kom opp bakfra, som om vi hadde jaktet på hologrammer, skriver amerikaneren på Twitter.

Sendte SMS i frykt for at andre ble sure

På kvelden så Hansen seg nødt til å sende en SMS til landsmannen Rohan Dennis, lagkameraten til Nicolas Roche.

– Han var redd for at vi var sure på grunn av angrepet med Tim Wellens, skriver Roche.

– Angrepet deres var det som brakte liv i feltet igjen, men jeg var såpass langt bak i feltet i det øyeblikket at jeg ikke la merke til noe annet enn at farten plutselig gikk opp etter at Katusha startet en "wild goose chase" (en jakt etter noe/noen som ikke eksisterer), så vi kunne ikke gjøre annet enn å le av det på kvelden.

Om det blir nye stunt fra Lotto-duoen vites ikke, men Wellens kan i hvert fall se tilbake på en positiv start så langt på giroen med etappeseieren på den fjerde etappen. Hansen på sin side kjører sitt 20. strake treukersritt, en soleklar rekord innenfor sykkelsporten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media