KLARTE SEG FINT: Fredrik Ulvestad (22) fikk sin aller første kamp fra start i Premier League da Gabriel Agbonlahor og Aston Villa ble slått 1-0 på bortebane i ettermiddag. Neste sesong blir det spill i Championship for den tidligere Aalesund-spilleren. Foto: Action Images / Peter Cziborra / NTB Scanpix
KLARTE SEG FINT: Fredrik Ulvestad (22) fikk sin aller første kamp fra start i Premier League da Gabriel Agbonlahor og Aston Villa ble slått 1-0 på bortebane i ettermiddag. Neste sesong blir det spill i Championship for den tidligere Aalesund-spilleren. Foto: Action Images / Peter Cziborra / NTB ScanpixVis mer

Startet i Premier League i dag, men tenker ikke på landslagsspill

Fredrik Ulvestad (22).

(Dagbladet): Fredrik Ulvestad fikk noen få minutter som innbytter for Burnley forrige helg, men i dag startet han kampen da laget fra Nord-England slo Aston Villa 1-0 borte i Premier League-avslutningen.

Den tidligere Aalesund-spilleren gjorde sine saker bra sentralt på midten for Burnley, og ble belønnet med en sekser på Sky Sports' spillerbørs etter oppgjøret.

- Det var selvfølgelig stort å få starte, en skikkelig guttedrøm - spesielt siden vi vant, sier Ulvestad på telefon til Dagbladet i kveld.

Fikk en drøy time «Freddie», som han kalles i England, var tredje sist på ballen da Danny Ings ble matchvinner på Villa Park. Han pådro seg også et gult kort før han ble tatt av banen etter 65 minutter.

- Jeg er veldig glad for å ha oppnådd dette. Spilletid i Premier League er noe å bygge videre på, sier Ulvestad.

- Jeg visste ikke helt hvordan nivået var, men jeg tok det som en utfordring. Jeg synes det gikk bra, så jeg er fornøyd, legger han til.

- God utviklingsarena Burnley hadde allerede rykket ned før dagens seier mot Aston Villa, men nordmannen visste godt at nedrykk var realistisk da han forlot Aalesund til fordel for Burnley i midten av mars.

Nå gleder han seg til å spille i Championship, der han blant andre møter tidligere lagkamerat Jonathan Parrs Ipswich neste sesong.

- Jeg har jo ikke prøvd meg i Championship tidligere, men det jeg har hørt er at nivået er bedre enn i Tippeligaen. I tillegg spiller de en ganske annen type fotball der. Jeg tror det blir en god utviklingsarena for meg, sier Ulvestad til Dagbladet.

Den tidligere Aalesund-strategen forteller at han trives i England, og at han føler seg veldig godt mottatt i klubben. Han er i tillegg glad for å ha fått med seg kjæresten Sara Stavik over til England. Paret har bosatt seg i Wilmslow utenfor Manchester.

- Det er godt å ha med kjæresten over. Det gjør jo at jeg har noe å gjøre utenom fotballen, sier han.

Tenker ikke på Norge Burnley har avslutningsfest i morgen kveld, og etter det drar Ulvestad hjem til Norge på ferie. Han sier at han - foreløpig - ikke har tenkt mye på landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan, henholdsvis 8. og 12. juni.

- Jeg har ikke hørt noe fra landslagsledelsen, så jeg vet ingenting. I utgangspunktet har vel alle lyst til å være med på landslaget, men jeg skal ikke legge meg bort i debatten rundt uttaket, sier han.

22-åringen står med én landskamp så langt. Den kom i en treningskamp mot De Forente Arabiske Emirater i fjor høst.

Ulvestad kommer heller til å fokusere på det han selv har kontroll over de neste månedene: Sin egen rolle i Burnley.

- Jeg har fått spille de to siste kampene, så det er noe jeg tar med meg før neste sesong. Til sommeren gjelder det å få en bra pre-season. Målet er å gjøre det vanskelig for manageren (Sean Dyche) å ikke ta meg ut på laget, sier han.