TOK SEIEREN PÅ FORSKUDD: Mens Carl-Johan Bergman, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen var inne til siste skyting, tok Martin Fourcade sjansen på å starte feiringen etter en feilfri serie. Foto:  AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
TOK SEIEREN PÅ FORSKUDD: Mens Carl-Johan Bergman, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen var inne til siste skyting, tok Martin Fourcade sjansen på å starte feiringen etter en feilfri serie. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Startet jubelen mens Tarjei og Emil sto på matta

- Det var ikke arrogant, sier Fourcade.

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Franske Martin Fourcade har vist styrke i verdenscupstarten, og vunnet to av tre distanser i Östersund.

Onsdag vant han normaldistansen med nesten to minutter, og i dag slo han igjen knockout på sine argeste konkurrenter. På siste skyting sto han side om side med svenske Carl-Johan Bergman, men der svensken bommet to ganger, holdt Fourcade hodet kaldt da det gjaldt som mest.

Idet han skjøt ned den femte og siste blinken startet Tarjei Bø sin stående serie, samtidig som også Emil Hegle Svendsen gjorde seg klar på matta ved siden av.

Fourcade var imidlertid så sikker på seier at han snudde seg mot Östersund-publikumm, hevet armen og snurret på pekefingeren.

Da skal du stole bra på egne langrennsferdigheter - Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen er tross alt ingen smågutter i sporet - men så er det også Fourcade blant de aller raskeste skiskytterne.

På Dagbladets spørsmål om hvorfor han feiret på den måten, svarer han slik:

- Jeg hørte at fansen ikke jublet, så jeg forsto at Carl Johan bommet. Jeg feiret på den måten fordi jeg visste at seieren var min. Det var ikke arrogant, men bare ren glede.

Om Bø og Hegle Svendsen hadde skutt en rask og feilfri serie kunne de passert ut 15-20 sekunder bak Fourcade, som nok måtte hatt et uhell for å rote bort et sånt forsprang.

I stedet kunne han ta det rolig inn til mål, etter én bom på Svendsen og to på Bø.

I mål var han 25,5 sekunder foran Emil - som synes feiringen fra Fourcade var helt på sin plass.

- Pent, det. Det synes jeg bare er kult. Jeg hadde gjort det samme sjøl hvis jeg hadde skutt 20 treff, sier han.