Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vegas Golden Knights på tabelltoppen

Startet nytt lag foran sesongen. Nå ryster de motstanderne og leder ligaen

Den ferske ishockeyklubben Vegas Golden Knights fortsetter å ryste NHL-motstanderne. Etter 5-1-seieren over Carolina Hurricanes ligger laget øverst på tabellen.

TOPPER TABELLEN: Vegas Golden Knights startet opp foran sesongen, og har gjort stor suksess. Foto: Jacob Kupferman/CSM/REX/Shutterstock
TOPPER TABELLEN: Vegas Golden Knights startet opp foran sesongen, og har gjort stor suksess. Foto: Jacob Kupferman/CSM/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golden Knights har slått en rekke rekorder som NHL-debutant allerede. At laget fra gamblingbyen i Nevada skulle lede ligaen med 66 poeng etter 46 kamper var imot alle spådommer.

- Kanskje litt uventet, eller hva?, smilte keeperveteranen Marc-André Fleury etter at Hurricanes ble smadret på borteis.

- Det har vært moro. Vi startet dette laget fra «scratch», og kjemien mellom oss ble bygget opp veldig fort. Alle karene gjør sitt beste hver kveld. Jeg er stolt over at laget er der vi er akkurat nå, la Fleury til.

Overrasker

Han reddet 27 av 28 skudd i 5-1-seieren. Golden Knights ledet 3–0 allerede etter 13 minutter og hadde dermed et solid grep om kampen.

I alt er det blitt 31 seirer på 46 kamper for sensasjonslaget som ble startet før inneværende sesong. Golden Knights fikk plukke én spiller fra et utvalg hos hver av de 30 andre NHL-klubbene, og disse spillerne utgjør dagens stall. Mange spådde klubben en tøff debut i NHL, slik andre ofte har fått, men Fleury og lagkameratene har bevist at det er mulig å slå alle.

- Det er en interessant historie. Og den skrives fortsatt, sier løperen Colin Miller, som noterte scoring og to assists søndag kveld.

Trenersuksess

Seieren over Hurricanes ble også en herlig revansj for Vegas-trener Gerard Gallant. Sist han deltok i en bortekamp i Raleigh fikk han sparken som trener for Florida Panthers. Gallant måtte stå igjen og vente på en taxi mens lagbussen satte kursen hjemover.

- Jeg er glad for å være der jeg er, med dette laget, sa Gallant, som ikke ville snakke om tabellsituasjonen.

- Hver eneste mann i garderoben vår vet at en lang del av sesongen gjenstår, påpekte treneren som har ført Las Vegas' ishockeyhelter til topps – enn så lenge.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!