Fotball-VM i Qatar 2022

Startet og stoppet boikotten

Tom Høgli blir avgjørende for norsk fotballs valg av strategi for å presse Qatar.

- SLAVERI: Tom Høgli omtaler forberedelsene til Qatar-VM i 2022 som moderne slaveri. Video: Den danske spillerforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTEN om Norge skal boikotte fotball-VM i Qatar, har tatt en overraskende vending. Mens det var ventet at Fotballforbundets eget Qatar-utvalg ville være skeptiske til en umiddelbar norsk boikott, kom Tromsø-helten Tom Høgli sin reaksjon uventet.

Nettopp den alltid samfunnsbevisste eks-proffen Høgli har i årevis vært frontfiguren for den norske motstanden mot Qatar-VM. Det gir ham en spesiell troverdighet i debatten, og sannsynligvis en avgjørende betydning for den avstemningen om norsk boikott som kommer på det ekstraordinære fotballtinget i juni.

Nå vil Høgli bruke boikottvåpenet så lenge som mulig, og på den måten forsøke å presse VM-arrangøren til sosial endring. Dermed får kravet om umiddelbar norsk boikott neppe flertall på fotballtinget.

Han som startet denne boikottaksjonen, har i praksis foreløpig også stoppet den.

Fordi han tror den politiske effekten blir bedre på den måten.

FOR det var Tom Høgli og arbeidskameratene hans i Tromsø som dro igang dette «Qatar-opprøret» i norsk fotball i februar. Da satt de på et møterom på Alfheim stadion og var fortvilet over de dårlige nyhetene fra Qatar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer