Startet pengeinnsamling for å få Ronaldo til Manchester United

Nå kommer klubben med en advarsel.

REELT ELLER LURERI? Kampanjen BringROnaldoHome hevder at pengene som samles inn vil gå til innkjøp av Cristiano Ronaldo dersom de får inn nok. Manchester United advarer mot å bidra. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
REELT ELLER LURERI? Kampanjen BringROnaldoHome hevder at pengene som samles inn vil gå til innkjøp av Cristiano Ronaldo dersom de får inn nok. Manchester United advarer mot å bidra. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Hvis du spør en Manchester United-fan om han ville ønsket Cristiano Ronaldo velkommen tilbake til Old Trafford, er det nok ikke mange som ville svart nei. Portugiseren har blitt linket til gamleklubben den seneste tiden etter at det ble kjent at han ikke ville skrive under på en ny kontrakt med Real Madrid.

Det å få se stjernespilleren igjen ikle seg den røde drakten til årets engelske seriemester er en drøm for United-fansen, og nå har noen australiere tilsynelatende tatt saken i egne hender for å få 28-åringen «hjem» til Manchester.

En internett-kampanje som har fått navnet «BringRonaldoHome» har sirkulert på nettet i en måneds tid. Her kan fans som ønsker å få Ronaldo til Manchester donere ti pund (rundt nitti norske kroner) til formålet, i håp om at kampanjen vil samle inn nok penger til å kjøpe stjernespilleren fri fra Real Madrid.

Klubben advarer I skrivende øyeblikk hevder de som står bak kampanjen at 5236 personer har betalt inn det nevnte beløpet. En mann ved navn Lee Clough fronter kampanjen, og han hevder at de som har betalt penger vil få disse refundert dersom prosjektet skulle mislyktes. Han nekter for at dette er lureri.

- Vi er en god gruppe folk som har brukt mye krefter på dette prosjektet. Vi har kontaktet Manchester United på seniornivå og forsikret dem om at våre intensjoner bare er til det beste for klubben, sier Clough til Manchester Evening News.

Clough håper at store deler av fanskaren til den engelske klubben vil bidra. Klubben har flere hundre millioner fans verden over. Cristiano Ronaldo skal etter rapportene ha en ukjøpsklausul på 100 millioner pund (900 millioner norske kroner).

Manchester United gikk på sin side i dag ut og advarte mot pengeinnsamlingen.

- Manchester United vil påminne fans om at avgjørelser angående overganger vil bli tatt av manageren, og manageren alene. Vi vil ikke at noen av våre supportere skal få et feil inntrykk av at noe annet noen gang vil bli aktuelt, sier en talsmann for klubben til avisa.

Cristiano Ronaldo har to år igjen av sin kontrakt Med Real Madrid.