Startet VM-året med kråkehopp

GARMISCH (Dagbladet): Med et havari på 64 meter innledet Tommy Ingebrigtsen (23) VM-vinteren 2001. - Det var første kråkehoppet mitt i vinter, og spilte ingen rolle. I de to rennomgangene hadde jeg full kontroll. Men jeg kan glemme Audi`en og sammenlagtseieren, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet etter 13. plassen.

Med en blanding av Telemarkstil og Kongsbergknekk, landet Tommy Ingebrigtsen på kulen i treningsomgangen i går formiddag foran øynene på 30 000 tilskuere i Olympiabakken.

- Jeg satt langt bakpå i tilløpet, presset meg framover og skled. Enden på visa ble at jeg satset midt på hoppet. Dermed var jeg sjanseløs, sier Tommy Ingebrigtsen etter den rekordtidlige nyttårsmissen.

I rennet landet han på 109,5 og 115,5 meter, og var 37,6 poeng og 17 meter bak den japanske seierherren Noriaki Kasai.

- Målet mitt er å være blant de ti beste. Når jeg ikke greier det, er jeg skuffet. Men jeg er tålmodig, og gjør alt for å hoppe meg oppover på lista. En miss innimellom skal ikke få ødelegge, sier Tommy Ingebrigtsen. Førstehoppet hans i går var middels, det andre på 115,5 meter det beste han har prestert så langt i hoppuka.

- I førstehoppet var jeg ikke avslappet nok i overkroppen. I sistehoppet fikk jeg skikkelig svar over kulen. På bakgrunn av førstehoppet, er jeg fornøyd med plasseringen, sier Tommy Ingebrigtsen.

Med 104 poengs avstand til sammenlagtlederen Noriaki Kasai, er Tiger`n fra Byåsen allerede kjørt av lasset i kampen om sammenlagtseieren i hoppuka. Kampen om den flunkende nye Audi A 4`en blir en knallhard kamp mellom de beste utlendingene, først og fremst japaneren Noriaki Kasai, polakken Adam Malysz, tyskerne Martin Schmitt og Sven Hannawald og finnen Janne Ahonen.

- Bilen får så være. Dessuten har jeg en bra kjøredoning hjemme, en Subaru rallybil. Nå gjelder det å holde fokus på hoppingen, og beholde humøret. Bare på den måten kan jeg fortsette framgangen, sier Tommy Ingebrigtsen.

Selv om det ikke har gått som forventet i hoppuka, har han fortsatt tro på å komme tilbake i toppen.

- Jeg har alltid som mål å vinne, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet foran de to siste hoppukerennene i Innsbruck 4. januar og Bischofshofen 6. januar.

GODT NYTT ÅR! Tommy Ingebrigtsen startet nyåret med et skikkelig kråkehopp i Garmisch i går.