Startfeltet som gir ekspertene vann i munn

- Det blir et skikkelig show.

MØTES IGJEN. Alberto Contador, Chris Froome og Nairo Quintana sykler alle årets Vuelta a España. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
MØTES IGJEN. Alberto Contador, Chris Froome og Nairo Quintana sykler alle årets Vuelta a España. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): - Det er helt strålende, sier Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no.

Det TV 2-kommentatoren snakker om er feltet i årets Vuelta a España.

Se startlisten her!

Helt siden både Alberto Contador og Chris Froome måtte bryte Tour de France, har det blitt snakket om at det spanske etapperittet fort blir årets høydepunkt hva gjelder etapperitt.

Hvis du i tillegg slenger på Nairo Quintana og Joaquin Rodriguez, finner du fire av verdens beste treukersryttere på start. Det får sykkelpublikummet til å glise bredt.

- Tror du vueltaen innfrir fansens forventninger?

- Jeg tror det. Det er ikke bare fordi jeg gleder meg sinnssykt til kommentere, men også fordi vueltaen består av kortere etapper og eksplosive bakker. Jeg tror vueltaen leverer et skikkelig show, sier Stoltenberg.

Les også: Tittelforsvarer får ikke kjøre Vuelta a España

Stoltenberg påpeker hvordan det ofte er mer frihet for ryttere i årets siste treukersritt enn det er i Tour de France. Det byr ofte på overraskelser.

Flere av sykkelsportens største talenter står på startlisten før det braker løs med en lagtempo i Jerez på lørdag.

Ryttere som Johan Chaves, Adam Yates og Warren Barguil er bare noen av mange unggutter som ønsker å slå gjennom som etapperyttere.

- I vueltaen er det flere unge som får lov å kjøre for egne sjanser. På papiret ser det tøft ut for dem å kjempe i sammendraget, men det pleier å være en som slår gjennom. Det er lov å håpe at en av dem er i nærheten av topp fem sammenlagt. Det er mange unggutter som kommer til å prestere, men om de henger med i sammendraget hele veien, er litt usikkert.

I sammendraget forventer nemlig Stoltenberg en kamp mellom Quintana, Froome, Rodriguez og Contador, om sistnevnte er i form etter velten i touren.

- Han sykler vel rundt med halvannet bein, men vi får se hvordan han leges underveis.

I tillegg finner man både Rigoberto Uran og Fabio Aru, nummer to og tre fra giroen, samt tredjemann fra touren, Thibaut Pinot, på startlisten.

- Det føles som man har fått med de beste fra giroen og de stjernene som mislyktes i touren. Man får vann i munn av det, nesten som før første gang man skal grille om sommeren.

På startlisten finner man også én nordmann. Det er Vegard Breen.

Lotto-rytteren kommer ikke til å kjempe om sammenlagtseieren, men Stoltenberg tror 24-åringen kan kjempe om en etappeseier, om han får lov av laget.

- Han er en klasserytter, og jeg håper vi får se ham i brudd. Med litt flaks, kan han vinne en etappe, men man skal ikke forvente at det skjer. Uansett er dette ypperlig erfaring for ham, avslutter Stoltenberg, som skal kommentere de første ni etappene for TV 2.

Les også: Slik blir Breens rolle i Vuelta a España

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. Slik blir Breens rolle i Vuelta a España

KOMMER: Joaquin Rodriguez, nummer tre i fjorårets Tour de France, sykler årets Vuelta a España og er en av de store favorittene. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
KOMMER: Joaquin Rodriguez, nummer tre i fjorårets Tour de France, sykler årets Vuelta a España og er en av de store favorittene. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp) Vis mer