Startnekt for Estil

Frode Estil får ikke starte i dagens 15 kilometer i Reit im Winkl. Blodverdien hans viste 17.1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I den obligatoriske testen alle løperne må gjennom før rennet, var altså Estils blodverdier for høye, så vidt det var.

Årsaken er trolig at Estil kom rett ned fra 2000 meters høyde i italienske Seiser Alm for å starte i dette siste rennet før VM.

- Bittert, sier Estil selv.

- Jeg ligger jo naturlig høyt i blodverdi, og har flere ganger i høyden målt tilsvarende verdier. Siden jeg dro ned fra fjellet i morges, har vel ikke kroppen omstilt seg. Den tror fortsatt jeg er i høyden, der blodverdiene automatisk blir høyere.

- Jeg var klar over risikoen og føler selv jeg har vært flink til å drikke og forberede meg som jeg skal. Det viser seg vel at jeg burde drukket enda en halvliter til.

- Dette er ergerlig for meg. Selv om rennet ikke er så fryktelig viktig i seg selv, hadde jeg trengt en gjennomkjøring før VM som starter til uka.

Estil har vært i SeiserAlm de siste dagene, sammen med resten av det norske VM-laget. Han ønsket å drøye høydeoppholdet lengst mulig, og først i morges satte han seg i bilen for å kjøre de 20 milene til Reit im Winkl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer