Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Startnekt for Estil

Frode Estil får ikke starte i dagens 15 kilometer i Reit im Winkl. Blodverdien hans viste 17.1.

(Dagbladet.no): I den obligatoriske testen alle løperne må gjennom før rennet, var altså Estils blodverdier for høye, så vidt det var.

Årsaken er trolig at Estil kom rett ned fra 2000 meters høyde i italienske Seiser Alm for å starte i dette siste rennet før VM.

- Bittert, sier Estil selv.

- Jeg ligger jo naturlig høyt i blodverdi, og har flere ganger i høyden målt tilsvarende verdier. Siden jeg dro ned fra fjellet i morges, har vel ikke kroppen omstilt seg. Den tror fortsatt jeg er i høyden, der blodverdiene automatisk blir høyere.

- Jeg var klar over risikoen og føler selv jeg har vært flink til å drikke og forberede meg som jeg skal. Det viser seg vel at jeg burde drukket enda en halvliter til.

- Dette er ergerlig for meg. Selv om rennet ikke er så fryktelig viktig i seg selv, hadde jeg trengt en gjennomkjøring før VM som starter til uka.

Estil har vært i SeiserAlm de siste dagene, sammen med resten av det norske VM-laget. Han ønsket å drøye høydeoppholdet lengst mulig, og først i morges satte han seg i bilen for å kjøre de 20 milene til Reit im Winkl.

- Det var litt kø og stress på motorveien. Aner ikke om det har noe å si. Bittert er det uansett, sier Estil, som spenner på seg skia, stareter stoppeklokka og går sitt eget \'renn\' etter at selve skirennet er over i Reit im Winkl.

* Tidligere i vinter fikk Tore Ruud Hofstad startnekt i et verdenscuprenn i Gällivarre på grunn av for høye blodverdier.

NEKTET START: Frode Estil tabbet seg ut, og haddde for høye blodverdier til å få starte i Tyskland.