Starts første hjemmeseier

Nannskog: - Vi bør være flaue.

(Dagbladet.no): Start - Stabæk 1-0.

Det måtte fem forsøk til før Start fikk sin første hjemmeseier i årets Tippeliga. Men i kveld vant Start fortjent bunn mot topp-oppgjøret mot Stabæk på Kristiansand Stadion.

- Vi vant en fortjent seier, men først og fremst var det fortjent for spillerne at vi vant denne kampen. Vi hadde full kontroll, selv om det ble litt kaos på slutten av kampen, sa en tilfreds Start-trener til P4 etter kampen.

Også målscorer Bjarte Lunde Aarsheim var fornøyd.

- Jeg synes vi spilte bra og vi produserte en haug med sjanser. Det at det var jeg som scoret, betyr at vi har skapt mange sjanser, sa han.

Stolpe ut for Stabæk

Stabæk begynte best i første omgang, og bortelaget fikk omgangens første store sjanse etter syv spilte minutter.


Veigar Páll Gunnarsson slo en nydelig pasning til Daniel Nannskog, og svensken fyrte av et skudd som burde gitt laget en 1-0 ledning. Men ballen gikk i stolpen og spratt så tilbake til Starts keeper Kenneth Høie.

Noen minutter senere fikk hjemmelaget sin første kjempesjanse, da Steinar Pedersen slo inn et innlegg som Marius Johnsen traff med hodet og headet like over mål. Etter dette løsnet det for Start, og laget kom til flere gode målsjanser gjennom resten av omgangen. Men Kristiansanderne klarte ikke å få ballen i mål og omgangen endte 0-0.

I andre omgang tok hjemmelaget opp der de slapp i første, og laget produserte den ene sjansen etter den andre.


Hull på byllen

Men først etter 81 minutter klarte Tom Nordlies mannskap å score sitt andre hjemmemål denne sesongen, da Bjarte Lunde Aarsheim knallet inn 1-0-målet.


Midtbanespilleren fyrte av på hel volley fra 20-meteren og Stabæks keeper Jon Knutsen var sjanseløs
.

Gjennom hele kampen hadde Stabæk-spillerene problemer med å finne hverandre fremover, og spissduoen Gunnarsson og Nannskog var uvanlig anonyme i kampen.

- Dette er en av de dårligste kampene jeg har spilt med Stabæk, og i hvert fall den verste kampen av oss i år. Det var rett og slett pinlig, og vi bør være flaue, sa Nannskog til fvn.no.

- Jeg vet ikke hva det var med oss i dag. Det virket som om mange var trøtte i beina og at tenningen var borte, sa han.

Start vant fortjent, og burde strengt tatt ha vunnet kampen med større margin. Laget ligger nå på tredje siste plass på tabellen med ti poeng. Stabæk har etter tapet i Kristiansand falt ned fra femte til syvende plass med 12 poeng på ti kamper.

Start spilte uten en fotskadet Kristofer Hæstad.

LØSNET: Start fikk sin første hjemmeseier i kveldens Tippeliga-runde.
MÅLSCOREREN: Starts målscorer Bjarte Lunde Aarsheim i duell mot Stabæks debutant, Ulrik Arneberg.