Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Starts nye formasjon: 1-4-4-2

Styret har vedtatt at keeperen skal med.

 NY FORMASJON:  Et styrevedtak i IK Start sier at keeperen skal nevnes når laget formasjon oppgis. Her feirer Start-keeper Håkon Opdal sin scoring mot Vålerenga.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NY FORMASJON: Et styrevedtak i IK Start sier at keeperen skal nevnes når laget formasjon oppgis. Her feirer Start-keeper Håkon Opdal sin scoring mot Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For oss som elsker å prate fotball, er formasjon et nøkkelord. Stiller favorittlaget i den vanlige 4-3-3-formasjonen, eller går de for 4-2-3-1 kanskje?

På Sørlandet har de nå en helt egen formasjon som skal følges.

Keeperen skal med For da Håkon Opdal scoret fra midtbanen mot Vålerenga fredag, hadde Start blitt presentert i 4-4-1-1-formasjon hos de fleste medier.

- Start spilte ikke 4-4-1-1 mot Vålerenga. Vi spilte 1-4-4-1-1. Det har styret i IK Start bestemt - etter grundig innspill fra Norges mest erfarne keepertrener Erik Ruthford Pedersen, skriver klubben på sine hjemmesider.

Keepertreneren har i lengre tid hatt en ønske om at keeperen også skal nevnes når det snakkes om formasjon. Og på styremøtet torsdag ble det besluttet at keeperen skal nevnes.

- Tidligere ble den ene, eller de to som var keepere i en klubb bedt om å stå i et hjørne for seg selv og trene fordi hovedtreneren ikke har peiling på hva de skal gjøre, sier Ruthford Pedersen.

Tilfeldig nok, scoret keeper Håkon Opdal dagen etter styrevedtaket.

Kritikk Nå oppfordrer Start medier og andre til å ta i bruk den nye talemåten.

- Dette er en klar kritikk til alle forbund om at de ikke vektlegger dette nok i trenerutdanningen. Vi må utfordre trenere til å integrere barn og ungdom til å forstå at de er en del av laget, skal Ruthford Pedersen ha sagt på møtet før mandagens trening.

Håkon Opdal havnet i medias søkelys da han fredag scoret fra midtbanen. Ut sesongen vil han stå oppført i Starts tallformasjon, uten at han bryr seg så mye om det.

- Det er jo ikke tallet i formasjonen som er viktig. Poenget er at tallet kanskje kan være med på å øke fokus på inkludering av alle spillerne, og det er det viktige, sier Opdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!