Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Starts nye stadion skal hete Sør Arena

- Vi kommer til å kalle den Katedralen, sier Menigheden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sparebanken Sør har kjøpt rettighetene til å gi navn til IK Starts nye stadion som bygges i Torsviga.

Denne uka har de bestemt at navnet blir Sør Arena, melder klubbens egen hjemmeside.

Men Starts supporterklubb Menigheden varsler at de ikke kommer til å bruke det offisielle navnet:

- Navnet er forsåvidt OK, men det er ikke det vi kommer til å kalle den. Vi kommer til å kalle stadion for Katedralen, sier John Arve Kristiansen, styremedlem og gruppeleder for stadion i Menigheden, til Dagbladet.no.

Vil overbevise media

Han innser at klubben trenger pengene som banken spytter inn, og forstår at de vil ha med «Sør» i navnet.

- Hadde de kalt den «Katedralen Sør», hadde sikkert alle kalt den for det. Det var også forslaget jeg sendte inn. Kanskje flere burde sendt inn det samme forslaget, sier Kristiansen.

- Men tror dere at dere vil klare å overbevise om at navnet bør endres?

BUET TAK: En limtrebue går fra bakken og over taket på tribunen - og slipper lys inn på stadion - som nå får navnet Sør Arena. Tegning: KOSBERGS ARKITEKTKONTOR
BUET TAK: En limtrebue går fra bakken og over taket på tribunen - og slipper lys inn på stadion - som nå får navnet Sør Arena. Tegning: KOSBERGS ARKITEKTKONTOR Vis mer

- Nå får vi se. Jeg tror nok at hvis vi som supportere er flinke nok utad i media, er det nok ikke lenge før dere også kaller stadion for Katedralen, sier Kristiansen.

Mot folkets vilje

Men verken Start, Menigheden eller Sparebanken Sør er i takt med hva folk på Sørlandet egentlig ønsker seg.

Folket fikk anledning til å si sin mening via Fædrelandsvennen. Sju alternativer ble lansert, og 5207 stemmer kom inn. 54 prosent stemte på forslaget «Sørlandet stadion». Det skal riktignok nevnes at «Katedralen» ikke var blant alternativene.

- Vi spillere har snakket ganske mye om dette på treningsfeltet, og det var en klar oppfatning at Sør Arena var det beste av de sju alternativene, sier kaptein Atle Roar Håland til Fædrelandsvennen.

- Rådgivende avstemning

Sparebanken Sør har sagt at de vil ta folkets mening til vurdering, men valgte altså å gå for et annet alternativ enn det over halvparten stemte på.

- Vi har hele tiden sagt at avstemmingen kun skulle være rådgivende. Og selv om vi veldig gjerne hadde sett at publikums mening samsvarte helt med vår, så har vi ingen dårlig følelse for dette, sier Øyvind Aasen, direktør for Region Vest i Sparebanken Sør, til Fædrelandsvennen.

image: Starts nye stadion skal hete Sør Arena

• På Starts nettside ligger en video fra byggingen av klubbens nye stadion i Torsviga.

• Din mening: Hva er best? Sør Arena, Katedralen eller et annet navn?

FERDIG I MARS: Stadionet skal bli ferdig til seriestart neste år.