Starts nye stadion

Se anlegget som skal stå klart til seriestarten i 2007.

(Dagbladet.no:) Tippeligaens beste lag har ikke et anlegg som står i stil til de sportslige prestasjonene til gutta. Kristiansand Stadion er utdatert som fotballstadion, men den tida er snart over for sørlendingene.

Torsdag vedtok Start-styret enstemmig å gå for et alternativ laget av Kosbergs Arkitektkontor.

Nå gjenstår bare valget mellom 10 000 eller 14 000 sitteplasser.

- Vi ønsker selvfølgelig at flere enn 10 000 skal få plass, men samtidig vil vi ha økonomisk kontroll, sier klubbeier Ernst Ravnaas til Dagbladet.no.

150 mill.

Prislappen for et anlegg med plass til 10 000 vil ifølge Fædrelandsvennens nettutgave koste rundt 120 millioner kroner, mens 4000 seter til vil koste ytterligere 30 millioner.

Ravnaas sier til Dagbladet.no at de ennå ikke har noen detaljert kostnadskalkyle, og at Start nå skal se videre på hva klubben får råd til.

Reguleringsplanen blir ikke klar før i desember, og først da får Start vite i hvilken grad klubben kan utføre næringsutbygging på tomta.

BUET TAK: En limtrebue går fra bakken og over taket på tribunen - og gjør at anlegget ser originalt og flott ut fra utsiden. Tegning: KOSBERGS ARKITEKTKONTOR
BUET TAK: En limtrebue går fra bakken og over taket på tribunen - og gjør at anlegget ser originalt og flott ut fra utsiden. Tegning: KOSBERGS ARKITEKTKONTOR Vis mer

I vannkanten

Det nye stadionet skal ligge i Marvika, bare 3-400 meter unna Kristiansand Stadion. Anlegget vil ligge helt i vannkanten.

Forslaget skal nå ut på anbud, en runde som avsluttes i november. Planen er å starte byggingen på nyåret, og da vil stadionet stå ferdig til seriestart i 2007.

- Champions League på ny stadion, det høres vel bra ut?

- Det er jeg enig i, men vi må prøve å holde beina på bakken - selv om det ikke er så lett i disse dager, sier Ravnaas.

Det er ennå ikke bestemt om det skal legges natur- eller kunstgress på stadion, men mye tyder på at Start går for kunstig dekke.

Fotballstadioner er ikke noe nytt for Kosbergs Arkitektkontor. De står bak Molde Stadion og planene for nytt anlegg i Hamar.

TO DELER: Det vil være en øvre og nedre tribunedel på det nye stadionet.
NYDELIG BELIGGENHET: Stadionet skal ligge i Marvika, bare noen meter fra vannkanten.