Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Starts «Ødegaard» har fått tilbud, men er taus om framtida

- Det er mye som skal skje.

1-1: Kristoffer Vassbakk Ajer (i lufta) rydder unna ballen i kampen mot Mjøndalen fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
1-1: Kristoffer Vassbakk Ajer (i lufta) rydder unna ballen i kampen mot Mjøndalen fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start - Mjøndalen 1-1 (0-1)

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kristoffer Vassbakk Ajer (17) og Start leverte ingen god forestilling mot Mjøndalen fredag kveld, men klarte likevel 1-1. Dermed ligger laget fortsatt på kvalikplass med 22 poeng, ett foran Mjøndalen. De to siste kampene blir en thriller.

Sett under ett har Ajer hatt en strålende sesong med åtte mål. Alderen tatt i betraktning - og det han har levert - har fått mange til å sammenlikne midtbanespilleren med Martin Ødegaard (16). Riktignok er de to forskjellige spillertyper, men prospektet har uten tvil også fått utenlandske klubber til å sperre opp øynene.

Hva skjer hvis Start rykker ned i Obosligaen? Blir han i klubben?

Tilbud - Jeg vil ikke kommentere noe om neste år, sier 17-åringen når Dagbladet møter ham i pressesonen på Sør Arena. Han har ett år igjen av kontrakten og innrømmer at han har fått tilbud fra andre klubber. Men som andre fotballspillere har han tatt til seg uttrykket «én kamp av gangen», og akkurat nå kan det ha noe for seg.

Start møter Stabæk og Molde i de to siste kampene. Sørlandet skjelver i grunnvollene. Et nedrykk vil være krise.

- Det er mye som skal skje. Jeg tenker ikke på nedrykk. Vi skal spille i Tippeligaen neste sesong, slår Ajer fast.

I Norge er det ikke vanskelig å tenke seg at 17-åringen er et fristende objekt for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Solskjær er flink med unge spillere, og har også kontaktnettet i utlandet som kan gjøre det enklere å komme seg ut.

Treneren skryter - Kristoffer er en fantastisk fyr på alle måter, både på feltet og utenfor feltet. Han har en treningskultur som er sjelden, sier Start-trener Bård Borgersen til Dagbladet.

- Han har også evnen til å gjøre de rundt seg gode. Det er spesielt for en så ung person.

- Frykter du at han forsvinner ved nedrykk?

- Jeg har ikke tenkt tanken på noe som helst vis, verken i forhold til Ajer eller andre, sier Borgersen, som har fokus på én ting: Å redde Start fra nedrykk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!