-Startsporet ble perfekt for Tangen Scott

Tangen Scott står i springspor i V65-4. Spørsmålet er om 5-åringen kan utnytte det. Trener Lars O. Romtveit beroliger spillerne. Tangen Scott er blitt raskere i startfasen.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Tangen Scott har hatt en fantastisk sesong i år og vunnet i åtte av elleve starter. Tidligere kunne han være noe treg fra start, men desto sterkere til slutt. Dersom Tangen Scott kan utnytte springsporet, blir han omtrent umulig å innhente for tilleggshestene. 5-åringen står alltid på til mål og har tjent nær 600 000 kroner hittil i år. Nå matches han for Jakob Meyer-løpet. Tangen Scott er Dagbladets banker onsdag.

I V65-4 støter Romtveit-traveren på Åsajerven og Vinning Kos fra tillegg. Førstnevnte skuffet kanskje noe sist på Biri. Vinning Kos har ikke startet siden slutten av september, men rapporteres å trene bra. Torpa Carl har skiftet treningskvarter og gjør en spennende debut for Geir Kihle. Det er hestene som jager favoritten fra tillegget.

Vidar Hop som er fast kusk bak Tangen Scott er opptatt med Lucky Buck på Solvalla onsdagskvelden. Kusk Tom Erik Solberg får derfor sjansen bak topptraveren denne gang.

Trener Lars O. Romtveit tror Tangen Scott holder unna for tilleggshestene.

- Tangen Scott er blitt betydelig bedre fra start i de siste løpene. Sporet gjør meg mer optimistisk. Selv om han kan trøble litt på volta tror jeg det skal gå bra. Han bør løse greit, og jeg tror ikke han skal tape så mye til tilleggshestene, sier trener Lars O. Romtveit til dagbladet.no.

- Jeg synes Tangen Scott har et lagelig løp på papiret. Jeg hadde foretrukket en lenger distanse, men hesten må venne seg til kortere løp også. Det er spådd fint vær og en god bane, så det kommer nok til å gå relativt radig unna. Hesten virker til å være i fin forfatning om dagen, og selv om jeg synes det er litt vanskelig å vurdere ham mot tilleggshestene tror jeg Tangen Scott kjemper om seieren igjen, sier treneren om 5-åringen som går fra seier til seier.

- Tom Erik Solberg sitter opp bak Tangen Scott for aller første gang. Han debuterer bak en favoritt, og det blir jo litt ekstra press på kusken, ler Romtveit.

-Startsporet ble perfekt for Tangen Scott

- Tom Erik har ikke prøvd ham i trening, men jeg er ikke urolig for kuskebytte. Tom Erik Solberg er en fremragende kusk som kjører med stø hånd. Han pleier å sette seg godt inn i hestene han skal kjøre. Så det tror jeg skal gå veldig bra, beroliger trener Lars O. Romtveit.

Tangen Scott kan legge på til sin femte strake seier onsdag og lage den ettertraktede stolpen i programraden.

Tom Erik Solberg stifter bekjentskap med talentet for første gang.

- Jeg gleder meg til å kjøre Tangen Scott. Det er en fantastisk traver som skal regnes med fin seierssjanse, sier kusk Tom Erik Solberg.

Tom Erik Solberg vinner løp omtrent hver kjøredag. Onsdag kusker han egentrente Komplimang.

- Komplimang var tett i halsen sist. Hun har trent bra og skal regnes med en topp vinnersjanse, advarer Tom Erik.

- Hva med de andre oppsittene dine på onsdag, Tom Erik?

- Easy Livin (1. løp) er en treåring med fin kapasitet. Sist var han ikke på topp for dagen. Jeg anser ham som en outsider.

FØRST IGJEN. Tangen Scott er ikke raskest i starten. Men han er som regel først mot slutten. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FØRST IGJEN. Tangen Scott er ikke raskest i starten. Men han er som regel først mot slutten. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Hannibal K. (V65-2) ble altfor stri for meg sist. Han fullførte bra. Han møter gode hester. En best mulig premie må være målet.

Horse Of Honour (V65-5) trakk spor åtte. Det gjør det vanskelig, men vi satser litt fra start. Skulle vi komme foran kan vi lede hele veien.

Megaman Neo og Hannibal K. kjemper om føringen i V65-2. Trener Tor Olaf Halle overlater taktikken helt og holdent til kusk Tom Erik Solberg.

- Noen ganger er ikke Hannibal K. til å stagge fra start, og han kan bli veldig stri. Det vet man aldri. Jeg lar Tom Erik bestemme taktikken. Hannibal K. bestemmer selv fra start. Vi kan ikke gå utvendig for lederen. Blir han stri, må han bare prøve å komme seg foran. Jeg har ingen seiersambisjoner. Realistisk sett er det å kjøre for en best mulig premie, sier trener Tor Olaf Halle.

Jeppe med trio

Jeppe Juel gjester norske baner med stor suksess. Dansken har med seg tre hester til Bjerke onsdag. Minst en av dem kan vinne.

- Laredo King (1.løp) har jeg bare hatt i trening i tre uker. Feilfritt tror jeg han skal rekke en bit. Jeg synes han er en outsider, sier Jeppe Juel om Coctail Jet-sønnen.

- I Pitstop (V65-5) holder flott form. Det er en meget god hest. Spor elleve på sprintdistanse blir vanskelig, og herfra blir det sjanseartet. Vi kan kanskje kjempe om en trippelplass med full klaff i løpet.

- Jeroboam (V65-6) skal være forbedret med løp i kroppen. Til tross for bakspor synes jeg han har en vinnersjanse, avslutter Jeppe Juel.

GLISER MYE. Trener Lars O. Romtveit er alltid forsiktig på forhånd. Men han gliser som regel til sist.
FÅR SJANSEN. Tom Erik Solberg får sjansen til å kuske seiersmaskinen Tangen Scott.
BLID DANSKE. Jeppe Juel har all grunn til å være blid i Norge. Han vinner løp omtrent hver gang han tar turen.