Staselig bursdag

LIVERPOOL (Dagbladet): Everton- Liverpool 0- 0. Det er snart fem år siden Liverpool vant et Merseyside-derby. De klarte det ikke i går heller. Grunnen heter Thomas Myhre (25).

- Det gikk bra, sier Thomas Myhre til Dagbladet. Det er en beskjeden uttalelse etter den 159. liga-nabokrangelen på Merseyside. For i første omgang var det Thomas Myhre - og ingen andre - som holdt Everton inne i kampen. Med tre glitrende redninger.

Liverpools første store målsjanse kom fra beina til Robbie Fowler. Om den sier Thomas:

- En bra redning, ja - men ikke så veldig vanskelig. De to som kom etterpå var verre.

Liverpools andre mulighet kom fra Fowler den også - særdeles flott gjennomspilt av Vegard Heggem.

- Han var plutselig aleine, sier Thomas Myhre. - Det var en veldig stor målsjanse. Men heldigvis så klarte jeg å redde. Og det er jo derfor jeg står der.

Stig Inge Bjørnebye fyrte av Liverpools siste store sjanse til den første naboseieren siden mars 1994. Fra godt over 20 meter traff han utsøkt med venstrefoten. Og i vinden på Goodison Park vinglet ballen i alle retninger.

- Jeg så ikke utgangen på skuddet på grunn av en forsvarer, sier Thomas. - Og da han flyttet seg, så jeg plutselig en ball som flakset i alle retninger. Det var et godt skudd fra Stig som jeg klarte å stoppe. Det betyr vel at det var en bra redning også.

Bursdagsfeiring

Fredag fylte Thomas Myhre 25 år. I går - etter sitt andre Merseyside-derby uten nederlag - gikk han ut og feiret med hele familien. Men den store gleden var det likevel ikke.

- Vi har spilt fem kamper på Goodison uten scoring, sier Thomas. - Det sliter vi med, og det er altfor dårlig. Og derfor er jeg ikke veldig høyt oppe sjøl om det gikk bra for meg.

- Det viktigste er tross alt laget.

Bakover har Everton et rulleblad Thomas Myhre imidlertid er nødt til å være stolt av. På ni kamper har han sluppet inn seks mål. Og i fem av kampene har han holdt nullen.

Det er en utsøkt statistikk i Premier League.

- Jeg kan ikke klage på det. Men - det blir likevel ikke mange poeng av at vi klarer å holde tett bakover.

En fri sjel for mye

Liverpool tar ikke så veldig mange poeng de heller. Bare tre av de 15 siste man har spilt om er havnet på Anfield. Og med Ince ute av krigshumør og form - og med to frie sjeler på midbanen - blir det ikke spesielt giftig.

At Patrick Berger nå ser ut til å ha hentet gener fra Steve McManamans spillestil framstår som et drepende problem.

Liverpool trenger nå ei skikkelig seiersrekke for å komme tilbake i mesterskapsposisjon. Akkurat nå er det vanskelig å se hvordan de skal flette den rekka sammen. Og borti veien for Anfield Road - der vi var i går - har altså Everton til gode å score.

Det er ikke bare været som er trist i Liverpool.

<B>REDDET ALT: </B> Robbie Fowler hadde tidenes sjanse, men i går var Thomas Myhre umulig. Everton-keeperen tok alt som kom.