Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Staten frøs Shaabans bankkonto

Etter at han mistet jobb og kone. - Det ble mye pasta, sier han om den tøffe tida før han kom til FFK.

(Dagbladet.no): Da Rami Shaaban brakk beinet på julaften i 2002, ble det starten på en nedtur som ikke snudde skikkelig før han kom til Fredrikstad og Tippeligaen i 2006.

Keeperen klarte ikke å gjenvinne plassen på Arsenals førstelag, og da kontrakten med londonlaget gikk ut, begynte problemene å balle på seg.

Slet med å finne ny klubb

For det første ble det vanskelig å finne en ny arbeidsgiver.

- Jeg trodde at det skulle bli mye lettere å finne en ny klubb, det må jeg innrømme. Jeg var kanskje litt naiv som takket nei til en del tilbud, sier han til avisa Expressen i dag.

Omtrent samtidig gjennomgikk svensken en skilsmisse med sin kone, som reiste hjem til Sverige sammen med sønnen.

- Det var tungt. Jeg innså jo at jeg måtte begynne å spille fotball igjen for å kunne ha et sosialt og sunt liv, forteller han, og innrømmer at han vurderte å legge opp.

Staten stengte kontoen

I ARSENAL: Rami Shaaban fikk sjansen som Arsenal-sisteskanse etter at David Seaman ble skadd. Han spilte to kamper i Champions League og tre i Premier League, før han sjøl fikk en skjebnesvanger skade. Foto: PETER MACDIARMID/REUTERS/SCANPIX
I ARSENAL: Rami Shaaban fikk sjansen som Arsenal-sisteskanse etter at David Seaman ble skadd. Han spilte to kamper i Champions League og tre i Premier League, før han sjøl fikk en skjebnesvanger skade. Foto: PETER MACDIARMID/REUTERS/SCANPIX Vis mer

På toppen av det hele stengte den engelske staten bankkontoen hans, fordi:

- De frykter at folk tar alle pengene og stikker. Denne perioden hadde jeg ikke så mye penger, og det gjorde det ekstra tøft. Jeg måtte låne litt, sier Shaaban.

Uansett måtte fotballstjernen finne seg i betydelig redusert levestandard for en stakket stund.

- Jeg kjøpte ingen klær. Leie og den slags ble dratt direkte fra kontoen, så jeg hadde ingen slike utgifter. Det var mat og sånt jeg måtte sørge for. Det ble mye pasta en stund, sier han.

image: Staten frøs Shaabans bankkonto
BEDRE NÅ: I dag går alt så mye bedre for Rami Shaaban, som var med og vant cupfinale med Fredrikstad og ble kåret til årets svenske målvakt i 2006 - et år han også var med i VM-troppen til Sverige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media