Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Norway

Statens Vegvesen advarer bilister under Tour of Norway:
-  Bør beregne ekstra god tid

- Store deler av sentrum sørøst for Oslo S som blir berørt.

TOUR OF NORWAY: Her anført av Edvald Boasson Hagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOUR OF NORWAY: Her anført av Edvald Boasson Hagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av Oslos gater sperres når siste etappe av sykkelrittet Tour of Norway avsluttes søndag.

Den avsluttende etappen i femdagersrittet går fra Moss til Oslo, med start klokken 11.45.

Fra Østfoldbyen går turen til Oslo via Son, Vestby, Ås, Ski og Ytre Enebakk før rittet kommer inn i den avsluttende rundløypa over Ekebergsletta.

«Målområdet er i Dronning Eufemias gate i sentrum, og de avsluttende rundene går i deler av løypa fra sykkel-VM 1993", skriver arrangøren på sine nettsider.

Selv om løp og traseer har vært godt varslet, forventer politi og Vegmeldingssentralen at arrangement vil by på trafikale utfordringer, skriver Aftenposten.

- Det er jo store deler av sentrum sørøst for Oslo S som blir berørt. Folk bør beregne ekstra god tid, sier operatør Hans Are Dahl i Statens vegvesen.

Arrangøren har lagt ut en liste over veier som stenges under hele etappen , og opplyser at de av sikkerhetsmessige årsaker er nødt til å stenge veiene en periode der rittet avvikles.

Den avsluttende runden i Oslo berøres Dronning Eufemias gate – Bispegata – Dyvekes vei – Konows gate – Valhallveien – Ekebergveien – Holtet – Gamlebyen – Loenga – Sørenga og Bjørvika (Dronning Eufemias gate).

- Vi beklager de ulemper den lange stengeperioden vil medføre. I stengeperioden vil begge retninger i løypa være stengt, og det vil dessverre heller ikke være mulig å krysse løypetraseen, opplyser arrangøren.

Veiene stenges klokken 12, og holdes stengt helt til rittet er over. Åpningstidspunkt er satt til cirka klokken 17.

(NTB)