Liverpool banket Arsenal 3-0:

- Statister

Martin Ødegaard (22) klarte ikke å sette sitt preg på lørdagens storoppgjør mot Liverpool. Scoringer av Diogo Jota og Mohamed Salah sikret tre viktige poeng for Liverpool.

SVAK: Martin Ødegaard kunne ikke hindre at Liverpool gikk seirende ut av storoppgjøret på Emirates lørdag kveld. Foto: Adam Davy / POOL / AFP
SVAK: Martin Ødegaard kunne ikke hindre at Liverpool gikk seirende ut av storoppgjøret på Emirates lørdag kveld. Foto: Adam Davy / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal - Liverpool 0-3 (0-0)

Det var lenge sjansefattig på Emirates lørdag kveld. Men så tok det virkelig fyr.

Etter kun fire minutter på banen, sendte Diogo Jota Liverpool opp i føringa. Trent-Alexander Arnold slo et fantastisk innlegg som fant pannebrasken til portugiseren.

Fra kort hold gjorde han ingen feil, og sendte Liverpool opp i en fortjent ledelse. Bare fem minutter seinere måtte Bernd Leno igjen plukke en ny ball ut av nettet.

- Veldig, veldig viktig. Vi måtte holde det gående som vi avsluttet. To strake seirer og clean sheets. I dag kom nok en seier og nok en clean sheet, sier Jota til TV 2 etter kampen.

- Endelig satt vi sjansene. Dette var åpenbart viktig for oss, sier manager Jürgen Klopp etter kampen.

- Arsenal er statister. Han er sleip som en ål, Salah. Det er så lurt, og det er så frekt av Mohamed Salah, utbrøt TV2s Kasper Wikestad idet Premier Leagues toppscorer la på til 2-0 for Liverpool.

Jota var ikke ferdig. Drøyt ti minutter før slutt rullet Liverpool fint opp. Ballen endte til slutt opp hos Jota, som økte til 3-0, og fjernet all tvil om hvor poengene skulle ende opp.

Tam åpning

Liverpool fikk en gyllen mulighet til å få en drømmestart på oppgjøret. Sadio Mané fosset fram og kunne spilt fri Roberto Firmino. Dessverre for bortelaget var pasninga upresis.

Evigunge James Milner skulle stå for kampens første sjanse. Firmino fikk ballen heldig med seg, og ballen datt til slutt ned hos Milner som prøvde lykken fra 20 meter. Avslutninga gikk noen meter til side for mål.

Åpningskvarteret gikk rolig for seg, men bortelaget klarte å skape et trykk på Arsenal, som hadde nok med å forsvare seg.

Etter 34 minutter fikk Milner en gigantisk mulighet. Trent-Alexander Arnold kom seg ned til dødlinja og fant Milner helt alene 45 grader ut. Fra 16 meter skulle engelskmannen bare styre den bort i lengste hjørnet, men ballen endte til side for mål.

Til tross for at Liverpool hadde ballen i 66 % av tiden, endte førsteomgangen målløst. Arsenal hadde kun én avslutning i løpet av førsteomgang. Noe de ikke har hatt siden 2015.

Den andre omgangen fortsatte som den første. Liverpool med mye ball, og et dyptliggende Arsenal-lag som sleit med å få tak i ballen.

Først etter timen spilt skulle hjemmelaget notere sin første avslutning på mål. Cedric som kom inn for en skadet Kieran Tierney rett før pause, testet Alisson i Liverpool-buret, men den brasilianske sisteskansen hadde ingen problemer med å redde skuddet.

Innbytterens kveld

I det 60. minutt kom Diego Jota inn for Andy Robertson. Kun fire minutter seinere stanget han Liverpool i føringa.

Trent Alexander Arnold slo et glimrende innlegg og fant Jota inne i boksen. Portugiseren, som scoret tre mål i landslagspauset, hadde ingen problemer med å stange inn ledermålet.

Bare fem minutter seinere la Premier Leagues toppscorer på til 2-0. Mohamed Salah stjal ballen fra Gabriel og kunne enkelt sette ballen under beina på Leno i Arsenal-buret.

SUPER-SUB: Diogo Jota kunne feire sine to scoringer i kveldens kamp. Foto: NTB
SUPER-SUB: Diogo Jota kunne feire sine to scoringer i kveldens kamp. Foto: NTB Vis mer

Anonym Ødegaard

22-åringen har vist god form den seineste tida, men den ferske landslagskapteinen klarte ikke å ikke å utrette stort - selv om TV 2s seere kåret han til banens beste spiller, som må kunne settes på kappen for patriotisme.

Nordmannen spilte hele kampen for Arsenal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer