INGEN STATISTIKER: Bjørn Helge Riise er ikke så opptatt av at Drillo tapte sin første hjemmekamp siden 1991. 
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
INGEN STATISTIKER: Bjørn Helge Riise er ikke så opptatt av at Drillo tapte sin første hjemmekamp siden 1991. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

- Statistikk er statistikk. Jeg driter i statistikk

Riise-brødrene og Gamsten minner om at det er kvaliken som gjelder.

|||
ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Ukraina 0-1.

Egil Drillo Olsens flotte hjemmestatistikk fikk en bråstopp da Ukraina scoret vinnermålet fullstendig mot spillets gang i kveld.

- Det er surt, ja. Men det hadde vært verre å bli rundspilt og tape fortjent, sier Drillo.

Heller ikke alle spillerne er så opptatt av å studere gamle resultatlister etter at rekka ble brutt.

- Statistikk er statistikk. Jeg driter i statistikk. Om vi skal tape, er det bedre å gjøre det i en treningskamp nå enn til høsten, sier Riise.

Den nygifte Fulham-spilleren serverte et par muligheter på sølvfat til Morten Gamst Pedersen. Den ene nikket Gamsten i armen til en reaksjonssterk Ukraina-keeper, den andre plasserte han rett utenfor mål.

- Jeg kunne hatt to assister, sier Riise.

- Fotballen er brutal Gamsten mener han gjorde det meste rett på den første muligheten.

- Jeg synes jeg headet riktig, og traff på ballen. Jeg prøver å heade tilbake i hjørnet der den kommer fra. Kanskje jeg kunne styrt den ned.

Den andre skjønner han ikke helt selv hvordan gikk utenfor. Han kom stormende inn på bakerste stolpe, og skulle bare breiside ballen på volley i mål.

- Volleyen kjenner jeg ikke en gang at treffer foten, jeg treffer klokkerent, men den går på utsiden. Jeg skulle bare sette den i nettveggen i målet. Kanskje jeg traff en millimeter feil på skoen. Det er surt, fotballen er brutal av og til, det opplevde vi i dag, sier Gamst Pedersen.

- Reiv ikke ned noe Men også han minner om at det er til høsten det virkelig gjelder.

- Vi må bare jobbe og trene avslutninger. Jeg føler ikke vi reiv ned noe av det vi har bygget opp i dag. Vi var potte tett bakover. Det er kvalifiseringen som gjelder. Om vi så taper 5-0 for Frankrike (neste treningskamp - journ. anm.) er det ingen som bryr seg om det om vi tar full pott i de første kvalikkampene.

John Arne Riise hadde en brukbar mulighet til å score selv, da han trikset seg forbi en ukrainer og satte ballen over mål.

- Det er ganske utrolig at vi taper. Jeg har sjelden vært med på en landskamp der vi dominerer så mye. Men noen ganger er det bare sånn. Det er litt uflaks og litt udyktighet.

- Små marginer Han synes likevel det var en morsom kamp å spille.

- Vi skaper sjanser på forskjellige måter, og det er forskjellige spillere som får sjansene. Det er små marginer og tilfeldigheter som avgjør. Det hadde vært mye verre om vi ble rundspilt.

Riise spilte sin første kamp med den nye ultralette skomodellen som RBK var med å teste og som Lionel Messi står i spissen for markedsføringen av under VM.

- De var fantastisk deilige å spille med, konkluderer Riise.

I helga var han forlover for lillebror Bjørn Helge, nå venter en ny bryllupshelg før han kan slappe helt av med familien.

- Det er en kompis som gifter seg i Liverpool på fredag, og jeg skal være forlover der også, sier Riise, som reiser tilbake til Merseyside bare for andre gang siden han forlot klubben til fordel for Roma.

- UTROLIG: John Arne Riise sier han knapt har vært med på en landskamp der Norge dominerer mer enn mot Ukraina. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
- UTROLIG: John Arne Riise sier han knapt har vært med på en landskamp der Norge dominerer mer enn mot Ukraina. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer