Statistikken Brasil frykter før skjebnekampen

Derfor er Miroslav Klose og Thomas Müller livsfarlige.

VIL TRONE ALENE:  Miroslav Klose mangler ett mål for å toppe lista over VMs toppscorere gjennom tidene. Foto: NTB Scanpix
VIL TRONE ALENE: Miroslav Klose mangler ett mål for å toppe lista over VMs toppscorere gjennom tidene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Miroslav Klose og Thomas Müller har Tyskland to av VM-historiens mest målfarlige spillere. Scorer en av dem mot Brasil, er mye gjort.

Tyskland har nemlig aldri tapt en landskamp dersom Klose (70 landslagsmål) eller Müller (21 landslagsmål) har fått ballen i mål.

I Brasil-VM har Klose tangert Ronaldos scoringsrekord på 15 mål. Det gjorde han med sin første ballberøring i mesterskapet, som innbytter i 2-2-kampen mot Ghana. Müller har scoret fire VM-mål og er dermed oppe i ni scoringer på sine to VM.

36-årige Klose er i sitt fjerde og helt sikkert siste VM. 24-årige Müller får flere sjanser til om han skånes for skader. Han er allerede av mange utpekt som arving til VMs scoringstrone.

Inspirasjon Mens brasilianerne vil vinne for skadde Neymar, motiverer Joachim Löw sitt tyske lag ved å henge en trøye med signaturer fra alle de tre tyske VM-vinnerlagene i garderoben. Spillerne som vant VM i 1954, 1974 og 1990 er legender i Tyskland, og dagens generasjon sulter etter å slutte seg til dem.

Ikke minst Klose. Han scoret fem mål med hodet under VM i 2002, men opplevde måltørke fra og med kvartfinalen. I finalen ble det 0-2-tap for Brasil, i en kamp Ronaldo avgjorde med sine VM-mål nummer elleve og tolv.

Tirsdag står Brasil imot igjen, på 24-årsdagen for tyskernes forrige VM-triumf, og brasilianerne vet godt hvilken fare de står overfor i Klose og Müller.

Respekt - Tyskland er sterke i alle lagdeler. Vi må vise dem stor respekt, men vi må også tvinge dem til å respektere oss, sa Brasils landslagssjef Luiz Felipe Scolari mandag.

Bayern München-spiller Dante rykker inn i Brasils midtforsvar for den utestengte kapteinen Thiago Silva, og sammen med David Luiz får han et hovedansvar for å stoppe de to måljegerne. Scolari har ikke villet røpe hvordan han prøver å erstatte Neymar.

For første gang i VM ventes Tyskland derimot å stille uendret i to kamper etter hverandre. Laget som slo Frankrike får i så fall ny tillit. Det betyr Müller og Klose fra start, og trøbbel for Brasil.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer