Statistikken Brasil frykter før skjebnekampen

Derfor er Miroslav Klose og Thomas Müller livsfarlige.

VIL TRONE ALENE:  Miroslav Klose mangler ett mål for å toppe lista over VMs toppscorere gjennom tidene. Foto: NTB Scanpix
VIL TRONE ALENE: Miroslav Klose mangler ett mål for å toppe lista over VMs toppscorere gjennom tidene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Miroslav Klose og Thomas Müller har Tyskland to av VM-historiens mest målfarlige spillere. Scorer en av dem mot Brasil, er mye gjort.

Tyskland har nemlig aldri tapt en landskamp dersom Klose (70 landslagsmål) eller Müller (21 landslagsmål) har fått ballen i mål.

I Brasil-VM har Klose tangert Ronaldos scoringsrekord på 15 mål. Det gjorde han med sin første ballberøring i mesterskapet, som innbytter i 2-2-kampen mot Ghana. Müller har scoret fire VM-mål og er dermed oppe i ni scoringer på sine to VM.

36-årige Klose er i sitt fjerde og helt sikkert siste VM. 24-årige Müller får flere sjanser til om han skånes for skader. Han er allerede av mange utpekt som arving til VMs scoringstrone.

Inspirasjon Mens brasilianerne vil vinne for skadde Neymar, motiverer Joachim Löw sitt tyske lag ved å henge en trøye med signaturer fra alle de tre tyske VM-vinnerlagene i garderoben. Spillerne som vant VM i 1954, 1974 og 1990 er legender i Tyskland, og dagens generasjon sulter etter å slutte seg til dem.

Ikke minst Klose. Han scoret fem mål med hodet under VM i 2002, men opplevde måltørke fra og med kvartfinalen. I finalen ble det 0-2-tap for Brasil, i en kamp Ronaldo avgjorde med sine VM-mål nummer elleve og tolv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer