Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Statistikken som gir trenerteamet hodebry

- Det er uvant å se.

 TIL FRUSTRASJON:  De norske håndballjentene har ikke levert på streken så langt i mesterskapet. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TIL FRUSTRASJON: De norske håndballjentene har ikke levert på streken så langt i mesterskapet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

• Følg Norge - Angola i håndballstudio klokka 20.15

(Dagbladet): Bare sju av Norges 93 mål i håndball-VM har kommet fra strekspillerne. Det må rettes på, om gullfesten skal bli en realitet.

I de to neste kampene møter Norge uortodokse Angola og sluggeren Polen. Fortsatt et stykke unna toppnasjonene, men tidligere landslagsspiller Kjersti Grini tror på klar forbedring.

- Snart blir VM som våre jenter ønsker det skal være, og da vil de skinne etter tur, sier bakspilleren med 1003 mål i landslagstrøya.

Savner strekmål Grini  får støtte av TV2-ekspert Randi Gustad. Hun sier:

- De to kampene som har vært er det bare å legge i søppelbøtta. Det er nå Norge skal vise at de er medaljekandidater. Det har vært rufsete, men det betyr ikke at Norge er for dårlige.

Gustad trekker fram to punkter som Norge har manglet innledningsvis i mesterskapet. Og kanskje spesielt i de to siste oppgjørene.

Kant- og strekspillet:

- Å få Heidi Løke i form blir viktig. Norge har skapt altfor lite fra strek. Kantspillet har heller ikke hvert på topp, sier Gustad.

- Og det er nå VM starter?

- Det blir i hvert fall tøffere motstand. Det er bra vi avslutter gruppespillet mot Polen, de ligner på Norge i spillestil, sier den tidligere landslagsspilleren.

Ny opplevelse Heller ikke TV2s Frode Scheie har latt seg imponere av de norske jentenes strekspill. Isabel Blanco og Heidi Løke har scoret sju mål på de første tre.  Tidligere i dag ble det bekreftet at Pernille Wibe kommer inn som reserve i troppen.

- Det er uvant å se at Heidi Løke står med så lite mål etter to kamper. Kantspillet har også vært litt borte, sier Scheie.

- Og hvem må vise seg fram nå?

- I tillegg til strekspillet, har ikke Karoline Dyhre Breivang vært på topp framover, men det kommer seg etter hvert. Det ser også ut som det har løsnet litt for Ida Alstad, også må vi håpe at skaden til Løke ikke er av den alvorlige sorten: Vi trenger henne i bedre form.

Blir utfordret Etter de to kampene mot begredelig motstand, ser de norske jentene fram til å møte «ordentlig motstand».

- Jeg er glad disse kampene er over. Mot Angola og Polen får vi motstand, sier Camilla Herrem til NTB.

Argentina og Paraguay er ingen målestokk for norsk håndball. Så får det heller være at kampene besto av en del slurv, personlige feil og håndball uten den største konsentrasjonen.

Som tidligere landslagsspiller Kjersti Grini sier det:

- Våre jenter har egentlig driti seg litt ut på forhånd mot sånn motstand, og det syns på dem.