Fotball-EM:

Statistikken som kan stoppe Nederland

Når vi er inne i utslagsrundene av EM kan oppgjør fort ende i straffespark-konkurranse. Der har Nederlands rival i åttedelsfinalen, Tsjekkia, en helt enorm statistikk.

INGEN SEN KVELD?: Memphis Depay og Frank de Boer vil nok unngå en lang aften mot sine tsjekkiske motstandere. Foto: Koen van Weel / POOL / AFP.
INGEN SEN KVELD?: Memphis Depay og Frank de Boer vil nok unngå en lang aften mot sine tsjekkiske motstandere. Foto: Koen van Weel / POOL / AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Nederland og Tsjekkia sparker i gang sin åttendedelsfinale i sommerens EM søndag klokka 18, og for første gang i mesterskapet kan kampen gå til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Skulle det skje, så virker det som om nederlenderne, som har imponert stort i dette mesterskapet, ha historien veldig i sin disfavør.

På sine sider opplyser UEFA at Nederland har spilt fire straffesparkkonkurranser i sin EM-historie, og tre av de har endt i tap. Den siste de spilte, mot Sverige i 2004, endte i seier.

Elendig statistikk

Det har uansett endt ulykksalig i kamper mot Danmark (1992), Frankrike (1996) og Italia (2000). I den sistnevnte var landslagstrener Frank de Boer en av de tre som bomma på straffe mot italienerne.

Det gjør at i EM-sammenhengen, så er det verdt å tro at Nederland fort må trene på straffer. Og det skal de ha gjort, ifølge Frenkie de Jong.

- Du må spørre treneren om jeg skal ta straffe. Vi har trent på dem. Dersom de ønsker at jeg skal ta en, så tar jeg en, sa Barcelona-stjernen på pressekonferansen før kamp, melder nederlandske VI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer