Statistikken som skremmer Fotball-England

Sir Alex advarer mot importfesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Det engelske fotballandslaget har bare vunnet VM én gang - på hjemmebane, for 41 år siden. Likevel slår engelske fotballsupportere seg på brystet annen hver sommer og mener de er best i verden.

DAGBLADET.NO-SERIE

• Dagbladet.no vil de neste dagene ha fokus på miksen mellom utlendinger og engelskmenn i Premier League. Importen av utenlandske spillere har økt kraftig de siste åra.

• Nå er så mange som 60 prosent av spillerne fra andre land enn England. Arsenal har færrest engelskmenn, og Watford har flest.

• I denne oversikten har vi tatt med de spillerne som er i de forskjellige klubbene i øyeblikket, også spillere som er innleid. Bare spillere som har vært på banen i serie eller cup denne sesongen, er med i oversikten.

Så mange prosent engelskmenn er det i hver klubb:

Arsenal15 prosent
Aston Villa54
Blackburn Rovers25
Bolton Wanderers23
Charlton Athletic37
Chelsea28
Everton48
Fulham33
Liverpool29
Manchester City46
Manchester United 46
Middlesbrough54
Newcastle United38
Portsmouth36
Reading29
Sheffield United63
Tottenham Hotspur44
Watford66
West Ham United54
Wigan Athletic42

Totalt er det 40,5 prosent engelskmenn i Premier League.

Det er de nok ikke, og mange på balløya ser heller ikke lyst på framtida.

For i Premier League skjer det ting som ikke alle er like fornøyd med.

Få engelskmenn i Arsenal

Dagbladet.no har gått gjennom statistikk, og sjekket nasjonaliteten til alle som har spilt på toppnivå i England denne sesongen.

Flertallet er utlendinger.

Seks av ti har ikke-engelsk pass.

Arsenal er klubben som har flest utlendinger i rekkene. På Emirates er bare 15 prosent av spillerne engelske. Watford befinner seg i motsatt ende av statistikken, med 66 prosent engelskmenn.

<strong><b>INTERNASJONAL KAMP:</strong></b> I den tradisjonsrike FA-cupen fikk vi for ei uke siden en svært så internasjonal kamp. Da Bolton og Arsenal møttes til omkamp, var det bare to engelskmenn blant de 28 som var på banen i løpet av kampen. Foto: REUTERS
INTERNASJONAL KAMP: I den tradisjonsrike FA-cupen fikk vi for ei uke siden en svært så internasjonal kamp. Da Bolton og Arsenal møttes til omkamp, var det bare to engelskmenn blant de 28 som var på banen i løpet av kampen. Foto: REUTERS Vis mer

- Landslaget vil merke det

- Det er bekymringsfullt, sier den tidligere storscoreren Alan Shearer om utlendingenes kapring av Premier League.

- Hvis ikke flere engelskmenn spiller for Chelsea, Manchester United, Arsenal og Liverpool, vil landslaget etter hvert merke det, mener han ifølge The Mirror.

I øyeblikket er det flere unge spillere på det landslaget, med Wayne Rooney i spissen. Det er framtida Shearer er mest bekymret for.

- Rooney spiller forhåpentligvis om ti år også, og ethvert lag som er bygget rundt ham vil være bra. Men vi må allerede nå begynne å se etter hvordan vi skal produsere de som skal spille sammen med ham, sier Shearer.

Sir Alex advarer

Sir Alex Ferguson er den manageren som har stått ved roret lengst i engelsk toppfotball. Han har fulgt den voldsomme utviklingen fra innsiden. Det er ikke lenger bare briter i klubbene. Nå snakkes alle verdens språk i garderobene.

Selv er han skotte, men også han er bekymret.

Statistikken som skremmer Fotball-England

- Klubbene må øke bevisstheten og jobbe for å utvikle og få fram engelske spillere. Vi trenger en regel som bestemmer at det skal være fire eller fem hjemlige spillere, sier Fergie ifølge Eurosport.

Han forklarer den store veksten av utenlandsk blod i Premier League med prisene på engelske spillere.

- Engelskmenn koster forferdelig mye. Det tvinger deg utenlands, og det er din egen skyld, sier med henvisning til at det er klubbene selv som har presset prisene i været.

To engelske på banen

I den forrige Premier League-runden - den som ble spilt for halvannen uke siden - var det bare sju av totalt 20 lag som hadde seks eller flere engelskmenn på banen fra start.

Disse klubbene var Sheffield United (8), Aston Villa (6), Portsmouth (7), Newcastle (7), Watford (7), West Ham (6) og Wigan (7).

Skrekkeksemplet fikk vi da Bolton og Arsenal møttes til omkamp i FA-cupens 4. runde for en uke siden.

28 spillere var på banen i løpet av kampen - bare Justin Hoyte og Kevin Nolan har engelsk pass.

FRYKTER FOR LANDSLAGET: Alan Shearer la opp i fjor. Nå er han bekymret for framtida til det engelske landslaget.
KRITISK: Sir Alex Ferguson ønsker et minimumsantall engelskmenn på banen. Her er han sammen med en av de importerte - Cristiano Ronaldo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer