Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Statistikken som skremmer Semb

BLACKBURN (Dagbladet): For ett år siden uttrykte Drillo bekymring over VM-spillernes benkesliting i Premier League. Her i Dagbladet kalte vi det landslagets engelske syke. Og nå, 12 måneder seinere, viser det seg at tilstanden er kronisk. Og enda verre: Det er de beste som er hardest rammet.

I går ettermiddag presenterte jeg landslagsspillernes 21 første ligarunder for Nils Johan Semb. Det første han sa da han fikk statistikken i handa, var «jøss - jeg trodde ikke det var så ille». Men tallene som du leser på disse sidene er de harde fakta. Og fakta lyver ikke.

- Totalt sett er ikke dette hyggelig lesning, sier Nils Johan Semb. - Situasjonen har i hvert fall ikke bedret seg. Og en viktig faktor når man skal ha et landslag som skal hevde seg, er at de beste spiller ofte.

- Det har ikke vi, og derfor er disse tallene en svekkelse og for vår del en begrensende faktor.

Henning Berg (498 min. og bare 4 seriekamper fra start), Ole Gunnar Solskjær (445 min. og 5 kamper fra avspark) og Øyvind Leonhardsen (84 min. og en start) er spillerne Semb er mest bekymret for. I tillegg kommer Ronny Johnsen (756/8) og Tore André Flo (977/8).

Dobbelt frustrerende

- De tre første spiller klart for lite, sier Semb. - Leo er helt ute av det, og Ole Gunnar er tredjevalg i United. Men når det gjelder Henning, har han i hvert fall spilt de to siste kampene. Det er positivt og betyr at det som skjer framover blir veldig spennende.

Men det stopper altså ikke der. Og Semb fortsetter:

- Ronnys høst med skader har ødelagt mye for ham. Og nå er Tore André ute for en lang periode også. Men bildet for Tore André var heller ikke godt nok sjøl om det så bra ut rett før han ble skadd. Også han har spilt alt for lite.

Statistikken viser også at enkelte har spilt mye. Og én mann - Everton-keeper Thomas Myhre - har ikke hatt et sekunds hvile. I tillegg har du Vegard Heggem og Petter Rudi, som er bortimot klubbsikre. Og en skadefri Steffen Iversen som Semb regner som fast.

Men:

Problem nummer to - hvis du ser kynisk og brutalt på det - er at de som har godt med spilletid ikke sånn umiddelbart presser seg inn i Nils Johan Sembs førsteelver. Da blir det dobbelt frustrerende.

- Jeg kan ikke gjøre noe uten påvirkningsmuligheter. I klubbene er det managerne som bestemmer og tar ut laget, sier Semb.

- Men overfor spillerne kan du vel gjøre noe - og påvirke dem i riktig retning?

- Ja, og det gjør jeg hele tida. Også her i Blackburn har jeg satt fokus på egentrening. Og det gutta får beskjed om, er å skaffe seg konkurransefortrinn i klubbene sine.

- Det vil si at de sjøl sørger for å være bedre trent reint fysisk enn de spillerne de konkurrerer med, sier Semb.

Henning Berg er et godt eksempel på det siste. Ifølge Semb er han per dato langt bedre trent enn han var i sommer.

- Og nettopp derfor spiller han bra, sier Semb. - Hadde Henning vært i dårlig form og fått den sjansen han har fått nå, så ville han spilt svakt og blitt strøket med svart strek.

- Sier du at flere av spillerne er i dårlig fysisk form?

- Nei, det blir feil å si at de er dårlig trent. Men det å være midt i haugen er ikke noe poeng. Skal du lykkes, må du være best - ikke minst fysisk.

- Tenk dere om

Nils Johan Semb har også fortalt dem det gjelder at de bør bruke vinteren og våren til å vurdere sin egen situasjon.

- De må gjøre opp status i mai, sier ballsjefen. - Jeg vet også at noen vil vurdere det ganske nøye. Men det er ikke lett og det handler om å velge gode alternativer. Den enkelte er nødt til å gjøre det han føler er best for seg sjøl.

- Med så stygge tall minner landslaget fort om Senterpartiet?

- Jeg føler at dette blir vel mye bekymringer. Men så ille er det ikke. For sjøl om jeg ikke liker det jeg leser så ser jeg positivt på det.

- Jeg tror fortsatt at vi kvalifiserer oss til EM, sier Nils Johan Semb.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling