Statistikken som uroer Sverige: Zlatan har aldri scoret mot Danmark

Nabodrama i playoffen.

FORBEREDER SEG: Zlatan Ibrahimovic og resten av det svenske landslaget spiller for en EM-plass. Men statistikken som bekymrer Sverige viser at deres store stjerne aldri har scoret mot Danmark.
Foto: Anders Wiklund / TT
FORBEREDER SEG: Zlatan Ibrahimovic og resten av det svenske landslaget spiller for en EM-plass. Men statistikken som bekymrer Sverige viser at deres store stjerne aldri har scoret mot Danmark. Foto: Anders Wiklund / TTVis mer

(Dagbladet): Torsdag tar Norge fatt på oppgaven som kan gjøre EM-spill til en realitet. Playoff mot Ungarn.

Våre to skandinaviske naboer har heller ikke klart å kvalifisere seg direkte til mesterskapet i Frankrike neste sommer, men for dem blir playoffen enda mer prestisjetung:

Sverige mot Danmark.

Svenskenes aller største fotballstjerne, Zlatan Ibrahimovic (34), har tidligere hevdet (noe kjepphøyt) at et mesterskap uten ham, ikke er noe å se på. Nå kan han bli den store helten som sender Sverige til EM-sluttspillet.

Men Aftonbladet har bladd opp en statistikk som er illevarslende for Sveriges del:

Zlatan Ibrahimovic har nemlig aldri scoret mot Danmark i en landskamp. Seks ganger har han spilt da rivalene har møttes, men gått målløs av banen hver gang.

Men når Aftonbladet spør danskenes landslagssjef, Morten Olsen, hvordan han har klart å tøyle Zlatan gang etter gang, er han hemmelighetsfull. Trolig har han planen klar til lørdag.

- Det er en slik analyse vi må gjøre ordentlig igjen, og det vil jeg ikke si noe om nå, svarer Olsen.

- Har Zlatan blitt dårligere?

- Det vil jeg ikke gå inn på, sier Olsen.

PS! Zlatan Ibrahimovic har scoret 50 mål på 100 landskamper for Sverige.