TIL NORGE? Pierre Rolland leder an Romain Bardet på en fjelletappe i Tour de France i 2013. Om noen år kan rittet starte i Norge. Foto: Tim De Waele /TDWSport.com.
TIL NORGE? Pierre Rolland leder an Romain Bardet på en fjelletappe i Tour de France i 2013. Om noen år kan rittet starte i Norge. Foto: Tim De Waele /TDWSport.com. Vis mer

Tour de France til Norge?

Statoil: – Mange hos oss håper Tour de France kommer til Norge

Men selskapet vil ikke kommentere ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Tirsdag avslørte procycling.no at Statoil ønsker å hente verdens største sykkelarrangement til Norge i anledning selskapets 50-årsjubileum i 2022.

Det dreier seg om flere etapper med start i Stavanger, og sykkelstjernene skal også innom Oslos bygrenser.

Informasjonsdirektør i Statoil, Bård Glad Pedersen, sier at de ikke ønsker å kommentere spekulasjonene som har kommet fram i media.

– Jeg tror det er mange i Statoil som håper at Tour de France skal komme til Norge, er alt informasjonsdirektøren i Statoil strekker seg til å si.

Veien videre

procycling.no vet at representanter fra Statoil møter toppledelsen i Oslo kommune i løpet av nær framtid.

Det neste steget i prosessen vil være en skriftlig orientering til Tour de France-arrangøren ASO som vil åpne for videre arbeid med det norske budet.

Deretter vil Stavanger og Oslo kommune samarbeide om den videre prosessen.

Det er ikke kjent hvor mye det vil koste å få touren til Norge, ei heller hvor mye midler Statoil vil putte i potten.

Vil sannsynligvis koste over 100 millioner

Personene som jobber med et dansk bud for 2020 eller 2021 snakker om mellom 120 til 130 millioner danske kroner.

Ifølge VG la Düsseldorf 117 millioner på bordet. 49 av dem skal kommet fra arrangørbyen, mens de resterende 68 ble sponset av det lokalenæringslivet.

procycling.no videreformidlet nyheten om mulig Tour de France-åpning i Stavanger om fem års tid til byen største syklist: Alexander Kristoff.

– Jeg vet ikke hvor realistiske disse planene er. Det koster jo mange millioner for en Grand Départ. Jeg hadde heller ønsket med de millionene til et norsk profflag, var 30-åringens reaksjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer