Statsbudsjettet: Stabil pengestrøm til idretten

Regjeringen gir 13,5 millioner til diverse internasjonale sykkelarrangementer i Norge.

IDRETTSTOPPER: Idrettspresident Tom Tvedt og  generalsekretær Inge Andersen (t.h.) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IDRETTSTOPPER: Idrettspresident Tom Tvedt og  generalsekretær Inge Andersen (t.h.) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsbudsjettet viser at inntektene til norsk idrett gjennom statlige bevilgninger er stabile. Det varsles også en liten økning i overføringen fra Norsk Tipping neste år.

– For oss i idretten er det svært positivt at Norsk Tipping leverer og at prognosene er gode for neste år. Det varsles en økning på 100 millioner kroner til idrettsformål i 2017, sier generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund til NTB.

Han legger til at den varslede økte overføringen og tippeselskapets positive utvikling viser at enerettsmodellen virker etter hensikten.

– I norsk idrett er vi veldig glade for at det er slik, fastslår generalsekretæren.

Arrangementstilskudd

Idretten får det meste av sin støtte via overskuddet til Norsk Tipping. Derfor er ikke statsbudsjettet så viktig som for mange andre aktører i samfunnet. Men også innen idretten finner man enkelte poster som begeistrer.

I år gir regjeringen 13,5 millioner til diverse internasjonale sykkelarrangementer i Norge. Fem millioner kroner går til Tour des Fjords og Ladies Tour of Norway, mens det gis et tilskudd på 8,5 millioner kroner til sykkel-VM i statsminister Erna Solbergs hjemby Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer