Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Statsminister Medvedev skal ta det første trekket for Carlsen i morgen

Arrangørsjefen bekrefter til Dagbladet.

FØRSTE TREKK: Russlands statsminister Dmitrij Medvedev (49) kommer til å ta det første trekket for Magnus Carlsen under det 11. partiet i morgen. Foto: EPA / DMITRY ASTAKHOV / RIA NOVOSTI / GOVERNMENT PRESS SERVICE / NTB Scanpix
FØRSTE TREKK: Russlands statsminister Dmitrij Medvedev (49) kommer til å ta det første trekket for Magnus Carlsen under det 11. partiet i morgen. Foto: EPA / DMITRY ASTAKHOV / RIA NOVOSTI / GOVERNMENT PRESS SERVICE / NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Russlands statsminister Dmitrij Medvedev (49) kommer til å ta det første trekket for Magnus Carlsen under det 11. partiet i morgen.

Sotsji får storfint besøk søndag når statsministeren besøker VM-kampen mellom Vishy Anand og nordmannen.

Arrangøren bekrefter Dagbladet får bekreftet fra arrangørsjef Ilja Merenzon og Espen Agdestein at Medvedev tar turen, og vil overvære de første 15-20 minuttene av morgendagens parti.

Siden Magnus Carlsen har hvite brikker, skal 49-åringen foreta det første trekket for nordmannen, bekrefter Merenzon til Dagbladet.

- Arrangørsjefen nevnte det for meg i formiddag, så det kan jeg bekrefte, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Det var VG som først omtalte at statsministeren tar turen til Sotsji.

- Var oppmerksom Agdestein sier at Magnus Carlsen ikke har tid til å tenke over at noen andre skal åpne partiet for ham i morgen.

- Magnus kan ikke tenke på det nå. Han har 100 prosent fokus på sjakkpartiet.

- Var dette tema i forhandlingene i forkant av VM-kampen?

- Ikke akkurat åpning av partiet, men vi var oppmerksom på at det var et av formålene med arrangementet å promotere Sotsji og Russland. Det er jo opplagt.

- Nå har Magnus undertegnet på å spille her og akseptert det. Da har vi ikke brukt noe energi på det nå.

Ingen fra ambassaden - Kan Medvedevs tilstedeværelse virke forstyrrende på Magnus?

- Vi prøver å ikke ha noen endringer i rutinene. Samme opplegg, samme ankomstmønster. Ikke forstyrre rutinene på noen måte.

Dagbladet fikk allerede i oktober bekreftet at president Vladimir Putin ville komme til Sotsji, men arrangementssjefen sier nå at det er uklart om president Vladimir Putin vil ta turen.

Dagbladet får bekreftet at ingen fra den norske ambassaden i Moskva vil være representert i Sotsji i morgen.

Norges sjakkpresident, Jøran Aulin-Jansson, synes det er trivelig at det kommer statsoverhoder på besøk til Sotsji, og er ikke redd det vil endre Carlsens fokus under det 11. partiet.

- Det er hyggelig at arrangementet har en organisator som bringen statsoverhoder hit. Jeg tror Magnus er ganske fokusert på matchen i seg selv. Det skal flere enn han til for å vippe Magnus av pinnen, sier Aulin-Jansson til Dagbladet.

- Tror du Magnus kommer til å hilse på ham i morgen?

- Jeg kjenner Magnus som en høflig, ung mann, understreker sjakkpresidenten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling