KJEKK, MEN DUM: Slik ble David Beckham omtalt av New Zealands statsminister John Key under et skolebesøk denne uka. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
KJEKK, MEN DUM: Slik ble David Beckham omtalt av New Zealands statsminister John Key under et skolebesøk denne uka. Foto: REUTERS/Lucy NicholsonVis mer

Statsminister stemplet Beckham som dum i hodet

Etter at sønnen hadde tilbrakt tre kvarter med superstjernen.

(Dagbladet): David Beckham er en av verdens mest kjente fotballspillere og merkenavn, men har likevel rykte på seg for å være mindre intelligent enn gjennomsnittet.

Det er likevel ikke hverdagskost at en statsminister slenger med leppa om engelskmannen i offentligheten - men det skjedde i New Zealand nylig, skriver Sky Sports.

Under et skolebesøk i Dunedin fortalte statsminister John Key elevene om den gangen hans egen sønn møtte Beckham, da Los Angeles Galaxy var i Auckland for å spille en oppvisningskamp i 2008.

Sønnen fikk hele 45 minutter sammen med den engelske superstjernen - noe de fleste unger nok ville gitt mye for å oppleve - men Key lot seg ikke imponere av så mye utover Beckhams utseende og vennlighet.

I stedet stemplet han Beckham som dum i hodet overfor elevene, eller for å bruke lokalspråket: «thick as batshite».

IKKE VELDIG SMART SELV: John Key burde kanskje tenkt seg bedre om enn å baksnakke David Beckham i offentligheten. Foto.  AFP PHOTO / MARTY MELVILLE
IKKE VELDIG SMART SELV: John Key burde kanskje tenkt seg bedre om enn å baksnakke David Beckham i offentligheten. Foto. AFP PHOTO / MARTY MELVILLE Vis mer

Det er uttalelser som «jeg vil helt klart gi Brooklyn en kristen dåp, men jeg vet ikke innenfor hvilken religion» som har bidratt til å skape et inntrykk av Beckham som mindre smart.

Beckhams agent nekter å kommentere saken, men Daily Mirror siterer en kilde i Beckhams omgangskrets på at uttalelsen fra statsministeren er «patetisk».

- For en som visstnok skal være dum, har David klart seg ganske bra ved å bli en av verdens mest suksessfulle fotballspillere, og en del av kampanjen som fikk OL til London. For meg høres ikke det ut som en dum person.

Også statsministerens kontor har nektet å kommentere Keys kommentarer under skolebesøket.