Statsministeren åpner for Barcelona i den franske ligaen

Presidenten i La Liga har truet med å kaste ut Barcelona.

ÅPNER FOR BARCELONA.  På grunn av Catalonias løsrivelse fra Spania, åpner den franske statsministeren for at Barcelona kan få spille i den franske ligaen. Det kan bety at Zlatan og Messi møter hverandre i Liga 1. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
ÅPNER FOR BARCELONA. På grunn av Catalonias løsrivelse fra Spania, åpner den franske statsministeren for at Barcelona kan få spille i den franske ligaen. Det kan bety at Zlatan og Messi møter hverandre i Liga 1. AFP PHOTO/ LLUIS GENEVis mer

(Dagbladet): Den spanske ligaens president Javier Tebas har truet med å kaste Barcelona ut, om det ble flertall for katalansk uavhengighet i valget som foregikk 27. september.

Valgresultatet endte med flertall for løsrivelse fra Spania.

Nå inviterer den franske statsministeren Manuel Valls Barcelona til den franske ligaen, melder marca.com.

Valls er født i Barcelona og er fan på sin hals.

I et intervju med det franske magasinet Le journal du dimanche forteller han om sin lidenskap for Barcelona. Han besøkte stadion som ten-åring i 1975 og sugde inn atmosfæren. Han forteller at det var kort tid før Franco døde.

- Det var helt magisk å være på innsiden av stadion. Barcas historie er ikke bare linket til fotball. Jeg er en stor fan, og Barcelona er i mitt blod, har Valls sagt til magasinet.

Han argumenterer med at Monaco spiller i den franske ligaen.

- Så hvorfor ikke Barcelona også, sier Valls ifølge marca.com.