- OPPFØR DEG: Den franske statsministeren Manuel Valls har bedt Zlatan Ibrahimovic oppføre seg skikkelig når Paris St. Germain tar imot Lorient fredag. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
- OPPFØR DEG: Den franske statsministeren Manuel Valls har bedt Zlatan Ibrahimovic oppføre seg skikkelig når Paris St. Germain tar imot Lorient fredag. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCATVis mer

Statsministeren ber Zlatan oppføre seg skikkelig

- Jeg er sjokkert.

Den franske statsministeren Manuel Valls har bedt Zlatan Ibrahimovic oppføre seg skikkelig når Paris St. Germain tar imot Lorient fredag.

Etter at svensken kalte Frankrike et «drittland» og overhøvlet dommeren sist helg, da PSG tapte 2-3 for Bordeaux, er all oppmerksomhet rettet mot den svenske landslagsspilleren. Og det er ikke bare statsministeren som har reagert negativt på svenskens utblåsning. National Front-leder Marine Le Pen har foreslått at Zlatan forlater Frankrike, hvis han virkelig mener det er så dårlig der.

- Jeg er sjokkert over de bemerkningene han kom med. Det var karakteristikker av både dommeren og Frankrike som var svært upassende. Derfor vil jeg anbefale ham om å oppføre seg skikkelig hele tiden i forbindelse med fredagens kamp, sier statsminister Valls.

Ikke alle raser mot Ibrahimovic.

- Husk at det er snakk om en spiller av verdensklasse, sier landslagssjef Eric Hamrén og gjør så godt han kan for å unnskylde landslagsspissen sin.

Spiller fredag Ibrahimovic kommer til å spille fredagens kamp, selv om han ble utvist i helgen. Det franske forbundet kommer ikke til å offentliggjøre straffen hans før 9. april, men dommerforbundet i Frankrike har gått hardt ut på grunn av måten han overhøvlet dommeren på.

- Det er snakk om hat og en helt uvanlig måte å ordlegge seg på. Det er snakk om verbal vold, mener en talsmann for dommerunionen. Det er snakk om at svensken risikerer å måtte å stå over fem kamper som straff for utblåsningen. Dersom det blir straffen, kommer Zlatan til å spille mot Marseille etter landskamppausen. Han får også med seg kvartfinalen i den franske cupen mot St. Etienne og ligacupfinalen mot Bastia uken etter.

Men det er ikke bare i den franske ligaen Ibrahimovic har problemer. Han ble også sent ut i mesterligakampen mot Chelsea, og nå holder franskmennene pusten i påvent av straffen, om han må stå over en eller to kamper.

Ni kamper gjenstår Det er ni kamper som gjenstår i den franske ligaen denne sesongen, og per i dag ligger PSG på annenplass. Med 56 poeng ligger Zlatan og co. to poeng bak Lyon, mens Marseille på tredjeplass ligger to poeng bak.

Ved siden av problemene rundt Ibrahimovic og sinnet hans som virkelig har skapt liv og røre i fransk fotball, til og med helt opp på regjeringsnivå, sliter også PSG med skader. Kampene kommer veldig tett, og derfor er lagene utsatte. Det gjelder også PSG, som i tillegg står i fare for å miste svensken i inntil fem kamper.

Lyon som altså topper den franske ligaen, møter Nice til helgen, og alt tyder på at laget vil beholde topplassen på tabellen. Marseille som også er med i tetkampen, håper å finne tilbake til god form etter noen svake kamper. Søndag er Lens motstander på bortebane, og det bør ende med tre Marseille-poeng.

(NTB)