Statsministeren hyllet Hushovd foran tusenvis i Tromsø

- Du har tatt sykkelsporten til Norge.

HYLLET: Thor Hushovd klarte ikke å vinne den siste etappen av Arctic Race of Norway, men den norske proffsyklisten fikk likevel en hyllest fra Norges statsminister Erna Solberg etter etappen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HYLLET: Thor Hushovd klarte ikke å vinne den siste etappen av Arctic Race of Norway, men den norske proffsyklisten fikk likevel en hyllest fra Norges statsminister Erna Solberg etter etappen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Thor Hushovd klarte ikke å vinne den siste etappen av Arctic Race of Norway, men den norske proffsyklisten fikk likevel en hyllest fra Norges statsminister Erna Solberg etter etappen søndag.

- Du er kjent for å være et menneske som tar deg tid til folk rundt deg, og kjent for å være en eminent ambassadør for sykkelsporten. Du har ikke bare satt Norge på sykkelkartet, men du har tatt sykkelsporten til Norge, sa Solberg på scenen etter medaljeseremonien i Tromsø.

Hushovd legger opp som profesjonell syklist etter VM i september, og det var hans siste opptreden som syklist i et etapperitt søndag.

- Jeg vil takke deg for alt du har gjort for sykkelsporten og for Norge. Jeg er sikker på at du også i årene framover kommer til å være en god ambassadør for norsk sykkelsport, fortsatte Solberg.

(NTB)