Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Statsministeren roser Norges VM-innsats

Erna Solberg var på plass i Charlottenlundhallen i Trondheim for å se VM-finalen i håndball. Statsministeren er full av lovord om det norske laget.


NERVØS: Statsminister Erna Solberg fulgste spent med på VM-finalen mellom Norge og Frankrike i Charlottenlundhallen i Trondheim. Hallen er den gamle hjemmebanen til Sander Sagosen og Christian Berge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NERVØS: Statsminister Erna Solberg fulgste spent med på VM-finalen mellom Norge og Frankrike i Charlottenlundhallen i Trondheim. Hallen er den gamle hjemmebanen til Sander Sagosen og Christian Berge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Vertsnasjon Frankrike vant til slutt kampen 33-26.

- Vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag, men dette (sølvet) er en kjempeprestasjon. Håndballgutta har gledet en hel nasjon i ti dager og mer enn det. Det har vært gøy å se på, sa Erna Solberg til NRK Trøndelag.

Statsministeren så kampen hos Charlottenlund SK. Charlottenlundhallen, som er Sander Sagosens tidligere hjemmebane, var fylt med folk i anledning finalen mellom Norge og Frankrike. Solberg fikk mye oppmerksomhet av folk i hallen.

Statsministeren var ikke den eneste i regjeringen som fulgte nøye med på oppgjøret. Kulturminister Linda Hofstad Helleland var på plass i finalearenaen i Paris. Hun hilste på fyrst Albert av Monaco før kampstart.

- Uansett en fantastisk prestasjon. Jeg er stolt av det norske laget og sølvmedaljen, skrev kulturministeren på sin Twitter -konto like etter kampslutt.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre roser også Christian Berges mannskap.

"I dette håndball-VM var ikke sølv nederlag, men en stor bedrift av et stort lag fra Norge! Heia og takk for magiske øyeblikk!", skrev han på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling