NERVØS: Statsminister Erna Solberg fulgste spent med på VM-finalen mellom Norge og Frankrike i Charlottenlundhallen i Trondheim. Hallen er den gamle hjemmebanen til Sander Sagosen og Christian Berge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NERVØS: Statsminister Erna Solberg fulgste spent med på VM-finalen mellom Norge og Frankrike i Charlottenlundhallen i Trondheim. Hallen er den gamle hjemmebanen til Sander Sagosen og Christian Berge. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Statsministeren roser Norges VM-innsats

Erna Solberg var på plass i Charlottenlundhallen i Trondheim for å se VM-finalen i håndball. Statsministeren er full av lovord om det norske laget.


Vertsnasjon Frankrike vant til slutt kampen 33-26.

- Vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag, men dette (sølvet) er en kjempeprestasjon. Håndballgutta har gledet en hel nasjon i ti dager og mer enn det. Det har vært gøy å se på, sa Erna Solberg til NRK Trøndelag.

Statsministeren så kampen hos Charlottenlund SK. Charlottenlundhallen, som er Sander Sagosens tidligere hjemmebane, var fylt med folk i anledning finalen mellom Norge og Frankrike. Solberg fikk mye oppmerksomhet av folk i hallen.

Statsministeren var ikke den eneste i regjeringen som fulgte nøye med på oppgjøret. Kulturminister Linda Hofstad Helleland var på plass i finalearenaen i Paris. Hun hilste på fyrst Albert av Monaco før kampstart.

- Uansett en fantastisk prestasjon. Jeg er stolt av det norske laget og sølvmedaljen, skrev kulturministeren på sin Twitter -konto like etter kampslutt.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre roser også Christian Berges mannskap.

"I dette håndball-VM var ikke sølv nederlag, men en stor bedrift av et stort lag fra Norge! Heia og takk for magiske øyeblikk!", skrev han på Twitter.