Statsministeren skal vie Solveig

Pinseaften, lørdag 29. mai, skal Kolbotns landslagsprofil Solveig Gulbrandsen gifte seg med klubbens assistenttrener Espen Andreassen i Stavern kirke. Paret skal vies av prest og statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Jeg gleder meg meg veldig, og har allerede leid brudekjole. Akkurat nå driver jeg og sender ut invitasjoner til 60 gjester. Jeg har lagt bryllupet til pinseaften fordi det ikke er fotballkamp den dagen, men må kanskje stå over én landskamp. Torsdagen før bryllupet spiller vi EM-kvalifiseringskamp i Danmark. Den er det tvilsomt om jeg får blitt med på, sier Solveig Gulbrandsen.

- Stort

Hun synes det er stort å bli viet av Kjell Magne Bondevik.

- Jeg kjenner ingen andre prester, og synes det flott å ha en prest som også er fotballinteressert. Seinest i sommer spilte jeg fotball sammen med Bondevik i Stavern, hvor jeg har feriert hvert år siden jeg ble født. Han har hytte i nærheten av vår, og er en av gjestene i bryllupet sammen med kona Bjørg, sier Solveig Gulbrandsen.

Kolbotn-fan Statsministeren er også Kolbotn-patriot, og en ivrig og engasjert tilskuer når laget spiller hjemme på Sofiemyr.

- Han har til og med kjøpt sitt eget sete på den nye sittetribunen på stadion. De første åra kom han syklende når jentene skulle spille. Etter 11. september har han alltid hatt vakter med seg, sier brudens far, Terje «Gubben» Gulbrandsen.

Satser videre

Selv om hun skal gifte seg til våren, satser Solveig Gulbrandsen på en ny sesong både på klubblaget og landslaget.

- Kolbotn har fått ny trener (Pia Sundhage) og ser spennende ut. På landslaget er det også mye nytt. Jeg har ikke tenkt å gi meg selv om jeg skal gifte meg, og satser for fullt også i fortsettelsen, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

KOLBOTN-FAN: Statsminister Kjell-Magne Bondevik er ivrig Kolbotn-patriot, og ofte å se på Sofiemyr når laget spiller. Pinseaften skal han vie lagets landslagsprofil, Solveig Guldbrandsen.