Statsministeren vil lage trøstecup for England

En mager trøst kanskje, når Europas beste kjemper om EM-gull.

(Dagbladet.no) England hadde alt i egne hender i går kveld. Det startet med et tabbebaklengs, men marerittet ble snudd etter pause - mye takket været et strålende David Beckham-innlegg.

Før slutt sendte imidlertid Kroatia engelskmennene ut av EM med 2-3 på Wembley.

Nå vil statsminister Gordon Brown ha et trøstemesterskap for de britiske klubbene neste sommer, mens Europas beste leker seg i EM.

Historisk turnering

- Jeg vet at noen ønsker en turnering for våre landslag neste år. Jeg ville helt klart likt det, for jeg har gode minner fra 60- og 70-tallet, sier Gordon Brown til The Times.

Fra 1883 til 1984 møtte England, Skottland, Nord-Irland og Wales hverandre i et ligasystem.

Denne uke ble de tre førstnevnte slått ut i EM-kvaliken og Wales var fra før sjanseløse. Derfor snakkes det nå om å gjenskape den prestisjefylte Storbritannia-turneringen.

- Jeg vet at alle supportere i Storbritannia så fram til en fotballsommer neste år, så dette er veldig skuffende, sier Brown.

Statsministeren vil lage trøstecup for England

- Mitt ansvar

En slik turnering vil i så fall bli gjennomført uten Steve McClaren, som ikke overraskende fikk sparken etter nedturen. Den utskjelte manageren innrømmer at det var hans ansvar å få England til EM.

- Jeg sa helt fra starten at jeg lever og dør med resultatene. De har ikke gått min vei, og sånn sett har jeg mislyktes, sier han ifølge BBC.

McClaren mener det er for tidlig å peke på hva som gikk galt for engelskmennene, men han forteller at han ikke angrer på at han tok jobben.

- Det er en stor utfordring å være England-manager og en stor ære. Det har vært en fornøyelse å jobbe med spillerne, men dessverre kom vi til kort. Jeg tar det fulle ansvaret for at vi ikke klarte å kvalifisere oss og har nå betalt prisen for det.

Statsministeren vil lage trøstecup for England
HJEMMETURNERING? Den britiske statsministeren ønsker nå at David Beckham & Co. skal spille en turnering mot de andre britiske landslagene neste sommer. Foto: EPA
HJEMMETURNERING? Den britiske statsministeren ønsker nå at David Beckham & Co. skal spille en turnering mot de andre britiske landslagene neste sommer. Foto: EPA Vis mer
MÅL TIL INGEN NYTTE: Frank Lampard scoret på straffe onsdag kveld, men det hjalp lite for England.
ANGRER IKKE: Steve McClaren fikk sparken etter EM-nedturen og innrømmer at det var hans ansvar å føre nasjonen til mesterskapet.