Status for Tippeliga-lagene

Er du lei av vinteridrett og savner fotballen? Ikke fortvil! Fredag var det bare to måneder til Tippeligaen starter. Dagbladet har snakket med samtlige 14 klubber for å få en statusrapport.

Bodø Glimt:

Skader:Arild Berg er ute hele sesongen på grunn av kvikksølv-forgiftning. Bengt Sæternes må opereres for trøtthetsbrudd i ankelen. Tom Kåre Staurvik er snart restituert etter operasjon for beinhinneproblemer på hælen i november. Christian Steen er lyskeoperert og ventes tilbake i løpet av to uker. Eivind Eriksen ble operert onsdag for lyskestrekk. Tommy Bergersen er korsbåndoperert og ikke tilbake før i juli.

Sist kamp:Slo Lofoten 6-0 sist helg. Trond Fredrik Ludvigsen scoret tre, Stig Johansen 1, Eivind Eriksen 1 og et selvmål av Lofoten.

Neste kamp:Møter Vrgryte på La Manga neste mandag.

Diverse:Bodø Glimt har sendt brev til Venezia der de ber om å få låne Runar Berg frem til 1. juli.

Brann:

Skader:Martin Knudsen sliter fortsatt med etterdønningene etter sykdomsepidemien som herjet Brann-laget i fjor høst. Ellers er laget skadefritt.

Sist kamp:Tapte 1-3 mot Lokomotiv Moskva på La Manga freadg. Endre Hansen scoret målet.

Neste kamp:Møter Lyn 24. februar.

Diverse:Branns sportslige leder, Arne Møller, er veldig godt fornøyd med den spillerstallen klubben har i øyeblikket. Når det gjelder et evt. proffsalg av Thorstein Helstad sier han følgende:

- Det skjer neppe i nærmeste framtid!

Bryne:

Skader:Ingen langtidsskader med mange småskader. Flere av skadene skyldes tøff belastning på hardt underlag. Klubben brukte blant annet tre juniorspillere i sin siste kamp.

Sist kamp:Tapte 0-3 for FK Haugesund tirsdag.

Neste kamp:Bryne skal trene hele denne uka på La Manga før de møter Molde neste fredag.

Diverse:Bryne jakter en kvalitetsspiller i forsvaret og en i angrepet. Klubben har fått frigitt midler gjennom salget av Ragnvald Soma til West Ham.

Lillestrøm:

Skader:Sveinung Fjeldstad og Peter Werni er nettopp tilbake etter akillesoperasjon. Torgeir Bjarmann er leddbåndskadet, men forventes tilbake neste uke. Arild Sundgot sliter med en strekk i låret usikkert hvor lenge han blir borte.

Sist kamp:Tapte 0-2 mot FC Tirol søndag.

Neste kamp:Møter finske My Pä i dag.

Diverse:Magnus Kihlberg har nylig signert en ettårs-kontrakt med LSK. Gretar Hjartarson er solgt til islandske Grindavik og Moldes Clayton Zane skal trene med klubben denne uka på La Manga. Ellers jobber klubben kontinuerlig med å hente nye spillere - jakter blant annet en ny midtstopper etter salget av Tommy Berntsen.

Lyn:

Skader:Per Egil Swift sliter med lyskeproblemer og er det største usikkerhetsmomentet. Frode Hansen og Tommy Nilsen sliter begge med hælproblemer. Gudbrand Ensrud har tråkket over flere ganger, men er på vei tilbake. Andreas Heggelund brakk foten i fjor, og deretter måtte han sette inn en skrue. Han er på vei tilbake nå.

Sist kamp:Tapte 0-1 mot Sogndal lørdag.

Neste kamp:Møter Brann 24. februar.

Diverse:Klubben valgte å droppe Andreas Mayer som var på prøvespill. Har i stedet hentet inn Hassan El Fakiri. Den tidligere Brann og Lyn-spilleren har kontrakt med klubben fra 1. mars - 9. juli. Klubben jakter fortsatt en ny midtbanespiller og et par angripere.

Molde:

Skader:Ingen langtidsskader

Sist kamp:Vant 1-0 mot IFK Göteborg på La Manga fredag. Molde dominerte kampen men måtte ha straffespark for å score. Målscorer: Andre Schei Lindbæk.

Neste kamp:Møter svenske Vrgryte i dag.

Diverse:Trener Gunder Bengtsson forteller at klubben ikke har foretatt seg noe nytt i forhold til å sikre seg den danske stjernen Brian Steen Nielsen. klubber jobber for øvrig febrilsk med å kvitte seg med Clayton Zane. Han skal trene med LSK under denne ukas La Manga-turnering.

Moss:

Skader:Christian Petersen brakk beinet. Hans Palmqvist tok korsbåndet. Jon Eirik Ødegaard slet med et avrevet leddbånd i ankelen. Alle tre er i gang igjen, men har mistet verdifull grunntrening.

Sist kamp:Spilte 3-3 mot Ørn Horten lørdag. Målscorere: Gard Kristiansen, Kjetil Høsøien og Kjell Olofsson (straffe)

Neste kamp:Møter Rosenborg i Trondheim onsdag.

Diverse:Simen Brenne, Magnus Amundsen og Lars Habberstad har vært i militæret på Rygge siden januar. Trener Knut Torbjørn Eggen håper de får sin videre tjeneste på Rygge.

Odd Grenland:

Skader:Tor Gunnar Johnsen er ute på ubestemt tid etter en akillesoperasjon. Fikk i tillegg betennelse i operasjons-såret. Erik Bo Andersen ble korsbåndoperert i begynnelsen av januar. Regnes med å være spilleklar i august.

Sist kamp:Slo CSKA Moskva 1-0 i Portugal. Christian Flindt Bjerg scoret målet.

- Etter spill og sjanser burde vi vunnet 6-1. CSKA var dårlig organisert, men vi sliter litt i angrepsspillet vårt, sier trener Arne Sandstø.

Neste kamp:Møter svenske Vster på La Manga den 26. februar.

Diverse:Var i dialog med Tore Andre Dahlum, men fikk ikke napp. Ellers har Odd-spillerne vært gjennom en mini-helvetesuke nå med tøff intervalltrening.

Rosenborg:

Skader:Bent Skammelsrud er operert og mister store deler av sesongoppkjøringen. Morten Knudsen og Bent Inge Johnsen er ikke med til La Manga grunnet skader. Kenneth Storvik, Roar Strand og Christer Basma er nylig tilbake etter lengre skadeavbrekk.

Sist kamp:Slo AIK 2-1 i finalen på La Manga fredag. Målscorere: Harald Martin Brattbakk og Dagfinn Enerly.

Neste kamp:Spiller mot Moss onsdag.

Sogndal:

Skader:Julian Johnsen er ute fire uker til etter leddbrudd i ankelen. Rune Buer Johansen er lyskeoperert og er klar om en måned.

Sist kamp:Slo Lyn 1-0 lørdag. Målscorer: Alexander Ødegaard

Neste kamp:Møter Strømsgodset i Valhall i dag.

Diverse:Klubben hentet nettopp ex. Kongsvinger-spiller Filip Apelstad hjem fra Kina. Ellers har klubben et ungt og lovende lag med fire spillere på U18- og to spillere på U19-landslaget.

Stabæk:

Skader:Andre Flem er operert for brokk og er tilbake om 14 dager. Petur Marteinsson er operert i ankelen, men er i ferd med å trene seg opp igjen. Marel Baldvinsson sliter med strekkproblemer i baksiden av låret. Mike Kjølø går på penicillin og hadde 39,6 i feber tidligere denne uka.

Sist kamp:2-2 mot Viking på La Manga onsdag. Målscorere: Martin Andresen og Tryggvi Gudmundsson.

- Vi er ikke fornøyd med kampen. Vi hadde et spillemessig overtak og burde vunnet, sier trener Anders Linderoth.

Neste kamp:Møter Elfsborg på La Manga i dag.

Diverse:Anders Linderoth sier at laget mangler mye på toppformen, men håper å få til et slagkraftig lag som kan kjempe med RBK om seriegullet fra første seriespark den 16. april.

Strømsgodset:

Skader:Kenneth Karlsen sliter med hofte/lyskeproblemer og har treningsforbud til 1. mars. Espen Falck skal opereres for korsbåndet - mister hele vårsesongen. Robert Holmen sliter med ankelproblemer - operasjon vurderes.

Sist kamp:Tapte 0-3 mot Vålerenga fredag.

Neste kamp:Møter Sogndal i Valhall i dag.

Tromsø:

Skader:Morten Kræmer har vært gjennom en akillesoperasjon. Usikkert når han er tilbake, men regner med å begynne løpetrening om 14 dager.

Sist kamp:Slo Finnsnes 7-0 onsdag. Målscorere: Abdoulaye M`Baye 2, Ole Andreas Nilsen 1, Frode Fermann 1, Øyvind H. Mathisen 1, Jan Egil Brekke og et selvmål av Finnsnes.

Neste kamp:Møter Brøndby på La Manga i dag.

Diverse:Trener Terje Skarsfjord er litt usikker på hvordan det vil slå ut i årets sesong siden klubben har mistet sine mest typiske målscorere de siste årene. Så langt har det imidlertid sett bra ut.

Viking:

Skader:Ingen langtidsskader men en del smårusk grunnet tøff trening.

Sist kamp:1-1 mot Austria Memphis (tidligere Austria Wien) på La Manga fredag. Målscorer: Erik Nevland

Neste kamp:Møter Mndalskameratene 24. februar.

torbjorn.andersen@dagbladet.no