Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Staurvik raser mot klubbledelsen

BODØ (Dagbladet): Midtbanestjernen Tom Kåre Staurvik er på kollisjonskurs med egen klubb. I går kveld regisserte han begge målene og framsto som banens beste, i det som kan ha vært hans avskjedskamp på Aspmyra. Etterpå gikk 31-åringen til frontalangrep på klubbledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ledelsen har skylda for at vi tre år på rad har spilt med ryggen mot veggen. Jeg er drittlei av å kjempe for å unngå nedrykk. Og jeg kan ikke tenke meg til at publikum er fornøyd med det som skjer. Hvis vi har ledere uten større vyer enn å unngå nedrykk hvert år - så er i alle fall jeg på kollisjonskurs med dem, slo Staurvik fast.

Han trenger muligens ikke å bekymre seg: Glimt teller penger, og har gitt Staurvik beskjed om at han er fri til å gå.

Staurvik, som er Bosmann-spiller, blir kanskje ikke engang tilbudt ny kontrakt av sin økonomisk kriserammede moderklubb.

- Vi må spare penger. Alle spillere som er på vei ut av sin kontrakt kan være på vei ut av klubben, sier sportslig leder Tor-Ove Falch.

Regisserer Glimt

Staurvik spiller på små marginer. Når han lykkes ser det genialt ut. Når han mislykkes ser det teit ut. Han går alltid for det spektakulære - og for det er han elsket på Aspmyra. Bodøværingen med hestesparket scorer ikke så ofte lenger. Men han er blant Glimts viktigste offensive spillere.

- Jeg har vel vært direkte involvert i over halvparten av våre 43 mål i år, sier Staurvik ubeskjedent.

I går kveld gjorde han det igjen. To ganger. Først med en corner, så med en hårfin gjennnombruddspasning.

På overtid

Men Staurvik har ikke mye til overs for makthaverne i Glimt:

- Jeg ble lovt nytt kontaktsforslag i midten av september. Nå er vi halvannnen måned på overtid. Det sier alt om Glimts interesse, mener Staurvik - som har kontrakt ut juni neste år. Han er fri til å gå dersom han finner seg ny arbeidsgiver.

- Den neste kontrakten jeg skriver blir min siste, antyder Staurvik, som fint tror han kan spille på høyt nivå til han runder 40. Nå ser han utenlands med et hemmelighetsfullt blikk.

TAKKER PUBLIKUM - FOR SISTE GANG: Det var spesielt for Tom Kåre Staurvik å rusle ut av Aspmyra - gresset ved 22-tida i går kveld. -Kanskje HAR JEG spilt min siste kamp på Aspmyra, sier 31-åringen.
Hele Norges coronakart