Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIXVis mer

- Stavanger, Bergen og Voss bør søke 2022-OL

Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk mener byene bør sende felles søknad.

||| Ishockeypresident Ole-Jacob Libæk mener Stavanger, Bergen og Voss bør gå sammen om en felles OL-søknad for 2022.

Libæk lanserte ideen på et møte blant idrettsfolk i Stavanger onsdag. Han understreker at det må være et lokalt ønske om å få OL hvis det skal bli noe av, skriver Stavanger Aftenblad.

- Tanken har vokst fram hos oss en stund, og i ishockeyforbundet er det sterk støtte for dette, sier Libæk til avisen.

- Ski og snowboard må selvfølgelig foregå på Voss, men hallidrettene kan utmerket legges til Bergen og Stavanger, mener ishockeypresidenten.

Han mener en slik søknad vil stå sterkt hos Den internasjonale olympiske komité (IOK).

- Det er ingen tvil om at Den internasjonale olympiske komité ønsker en ny søknad fra Norge. Norge er et trygt land å arrangere OL, og de tre stedene på Vestlandet vil stå meget sterkt i en slik søknad, sier Libæk.

Ifølge Libæk står også styret i Norges Ishockeyforbund bak utspillet hans.

- Og ishockey står for 60 prosent av inntektene i OL. Kunstløp, som er en annen hallidrett står for 20 prosent og kortbaneløp 5 prosent. Disse hallgrenene utgjør med andre ord 85 prosent av inntektene i et OL og vil utmerket godt kunne arrangeres i Bergen og Stavanger.

Ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland (H), mener utspillet bør vurderes seriøst.

- Vi så at det gikk an å arrangere OL i Vancouver under lignende klimatiske forhold som her, så det går an. Men my skal nok klaffe før det blir vinter-OL hos oss. Det er nok ikke mange som ser for seg at Stavanger skal få vinter-OL, men det er et utspill som fortjener å bli vurdert seriøst. Men jeg har merket meg at arrangøren av OL legger stor vekt på at lekene må være kompakte, noe som kan tale imot en søknad fra disse tre stedene, sier Sevland til Aftenbladet.

(NTB)